Kiev tavuğu

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 18 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    18 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Tavuk göğüslerini yağlı kâğıdın arasında döverek inceltin. Yufka gibi yayıp, içine önce geniş dana jambon serip üstüne rendelenmiş kaşar, rendelenmiş domates, ince kıyılmış mantar ve bir çimdik tereyağı koyarak rulo gibi sarın. Kimyon, tuz ve karabiber karışımına bulayıp bir süre bekletin.
    Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp orta kızgınlıktaki yağda kızartın. Eğer yağı çok kızdırıp veya yüksek ateşte pişirirseniz içleri pişmez ve çok lezzetli olan bir yemek kâbusa dönüşür. Benden söylemesi. Yanında haşlanmış patates, havuç ve lahana ile servis yapın.