Kifla

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve emilia tarafından 8 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    8 Aralık 2008
    Konu Sahibi : emilia
  1. emilia

    emilia Emina Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    901
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    108
    [​IMG]



    Malzemeler :

    8 Su bardağı un

    1 su bardağı şeker

    1 su bardağı sıvı yağ

    Yarım kilo süt

    1 çay kaşığı tuz

    Yarım paket yaş maya

    1 Adet yumurta

    Marmelat

    Mayanın üzerine ılık su ilave edin. Şekere de una eklemeden önce çok az ılık su ilave edin. Böylece daha çabuk eriyecek ve mayalanacaktır. Unu derince bir tepsiye alın ve üzerine şekeri, tuzu ve mayayı ilave ettikten sonra yağı ilave edin ve azar azar sütü ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Süt yetmezse ılık su...
    ya da un yetmezse un da ekleyebilirsiniz. Ve hamuru mayalanıncaya kadar bekletin. Hamuru ufak toplar halinde elinize alıp bir tabağın içinde daire şekli verin ve içine marmelat koyun. Hazırladığınız kiflaları tekrar KABARMASI için bekletin. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 175 derece fırında 15-16 dakika kadar pişirin.sevis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.....
     
  2. 13 Aralık 2008
    Konu Sahibi : emilia
  3. tatlxixrxuxya

    tatlxixrxuxya NEFESİMSİN Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    8.107
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    ben kiflayı cok severim................
     
  4. 18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : emilia
  5. mitharas

    mitharas Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2008
    Mesajlar:
    310
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    annemlerde kiflayı yapar güzel bi tarif evlendigimden beri hiç yememişdim bende yapıcam.