Kilimanjaro

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 27 Mart 2010 başlatılmıştır.

    27 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    pastacikiz.com'dan alıntıdır...

    Ellerimizi yıkayalım...

    1 paket Dr. Oetker Kilimanjaro Pasta
    125 g margarin
    3 yumurta
    2,5 çay bardağı soğuk su
    2-3 tane bütün mandalina(dilimler halinde zarlarını soyup küp küp doğruyoruz)
    1 paket krema(pastanın içinde hazır kremayı kullandım fakat az olduğu için 1 pakette krem şanti ilave ettim)
    Süslemek için:
    10 adet zarı soyulmuş mandalina dilimleri

    Bir kabın içerisine un karışımı ,3 yumurta,125 gr margarini ve suyu ilave edip mikserle karıştırın.
    Yağlayıp unladığımız kelepçeli kalıba karışımımızı döküp önceden ısıttığımız 175 C fırında pişirelim.
    Kekimiz pişerken kremayı hazırlayıp mandalina dilimlerini soyalım.
    Kekimiz piştikten sonra ortadan 2 ye keselim 1. katı bir servis tabağına yerleştirip hazırladığımız kremayı kekimizin orta kısmına dökelim kenarlarda çok az boşluk bırakarak kremamızı kekimizin orta kısmında bir tepe görünümü verecek şekilde dökelim.
    Diğer kekimizi bıçakla eşit şekilde ( ben 11 parçaya kestim) keselim ve kestiğimiz dilimleri ters düz ederek ve sivri kısmı üste gelecek şekilde kubbe şeklinde dizelim.
    Üzerine pudra şekeri serpip en az 1 gün dinlendirelim sonra servise hazır afiyet olsun.
     
  2. 27 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148