kilise özgü şıhıl mahşi (dolmaların kralı)

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve umram tarafından 19 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    19 Ekim 2009
    Konu Sahibi : umram
  1. umram

    umram doğmak ölmekle başlar Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    402
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    malzemeler
    *1kg taze ince su gibi olan küçük kabaklardan
    *250gr kıyma
    *2 adet soğan
    *maydanoz
    *baharat
    *1su bardağına yakın haşlanmış ortadan ikiye bölünmüş nohut (isteğe göre)
    *domates

    yapılışı
    Kabaklar çok ince olmadan dolma için oyulur. Bol yağda heryeri kızartılır.
    Ayrı bir tavada kıyma suyunu çekene kadar pişirilir, biraz yağ il ince doğranmış soğanlar da eklenir. soğanlar kavrulunca arzuya göre nohutlar, baharatlar en son da maydanoz eklenir.
    Hazırladığımız harc çay kaşığı yardımıyla kabaklara doldurulur. Ayrı bir tencereye yatay olarak dizilir. Üzerine domates rendesi konulur. tuz eklenir. Domates suyunu çekene kadar, yaklaşık 10 dk pişirilir. Arzu edilirse fırında da yapılabilir.
    Afiyet olsun. cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook
     
  2. 19 Ekim 2009
    Konu Sahibi : umram
  3. huuulya

    huuulya küçücüğüm herşeyim... Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.814
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    hmmm ben biliyorum bu yemeği çok leziz oluyor, kabak seviyorsanız kesinlikle deneyin, canım çekti şimdi yapan olsa da yesek cokacimcoook
     
  4. 20 Ekim 2009
    Konu Sahibi : umram
  5. meryemtaze

    meryemtaze ömer ve betül vee hasanmertin annesi Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.021
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bekarken bizde çok yapardık kendi açımdan ben seviyorum fakat eşim yemegin içinde et olunca yemediginde fazla yapamıyorum keşke olsada yesek
     
  6. 8 Aralık 2009
    Konu Sahibi : umram
  7. Hamiye

    Hamiye Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    737
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Biz bu yemeği ailecek seviyoruz.
    Ancak nohut yok...Sade kıyma ve soğan koyuyorum,fırında pişirip ,sarımsaklı yoğurtla servis ediyorum.
    Bu yemeği ilk defa yatılı okuduğum lisedeyken karavan yemeğinde çıkardı.
    Anneme anlattım yapmaya başladı,sevdik.
    Evlenince kayınvalidemede öğrettim ,sevdiler.
    Eşimde çok severek yer..
     
  8. 19 Aralık 2009
    Konu Sahibi : umram
  9. umram

    umram doğmak ölmekle başlar Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    402
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    afiyet olsun arkadaşlar size huuuulya yaparım sana canım arkadaşım
     
  10. 19 Aralık 2009
    Konu Sahibi : umram
  11. office

    office Hem kibirli, hem batının çok hayranı <3 Pro Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2007
    Mesajlar:
    16.756
    Beğenildi:
    37.871
    Ödül Puanları:
    463
    sanıyorum Kilislisiniz, bende Kilisliyim (daha doğrusu babam) ama hem yemeklerini hem de havasını çok ama çok severim Kilisin a.s.