KILORİK ve YOĞURTLU KILORİK(BİNGÖL)

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve ferday tarafından 5 Ocak 2008 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2008
    Konu Sahibi : ferday
  1. ferday

    ferday Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    497
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    [​IMG]

    MALZEMELER
    1 bardak köftelik ince bulgur
    1 bardak yarma (bulunmazsa köftelik bulgur eklenir )
    250 -300 gr iyi çekilmiş yağsız kıyma
    Küçük soğan ( köftenin içine rendelenip konur)
    Nane pul biber
    Tuz yağ salça limon tuzu
    Haşlanmış nohut

    KILORİK
    Bulgur tuz rendelenmiş soğan nane pul biber ve et azar azar su eklenerek iyice yoğurulur. Yaklaşık yarım saat yoğurulan bulgur ile misket büyüklüğündeki köfteler yuvarlanır . Tencereye sıvı yağ konur ısınan yağda küçük doğranmış soğan pembeleştirilir salça eklenir. Nane pul biber eklendikten sonra kaynar su ve nohut eklenir . Kaynayan bu malzemeye tuz limon tuzu ve köfteler konur kaynatmaya devam edilir . Köfteler pişince ocaktan alınır. Dikkatsıcak servis yapılır.

    YOĞURTLU KILORİK
    Bulgur köftelerin hamuruna baharat eklemeden yoğurularak köfteler yapılır. Tencerede su kaynatılıp tuz eklenir ve köfteler bu suda haşlanır. Pişen köfteler süzülür. Yoğurt tuz ve 2 diş sarımsak ile sarımsaklı yoğurt yapılır . Köfteler biraz soğuyunca geniş servis kabına alınıp üstüne yoğurt dökülür. 2 kaşık tere yağı kızdırılıp pul biber eklenip yoğurdun üstüne gezdirilip servis yapılır.
    AFİYET OLSUN