Kimyonlu Patatesli Tavuk Resimli

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Azeri kizi tarafından 15 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    15 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  1. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Bu yemek benim en sevdigim tavuk yemeklerinden biridir.
    Kimyon bu yemege harika bir koku ve tat veriyor.



    Carliston biber
    Patates
    Sogan
    Tavuk butlari
    Domates veya domates konservesi
    Domates ve biber salcasi
    Tuz,karabiber,kirmizibiber ve kimyon
    Siviyag veya zeytinyagi

    Tavugun derisini ister cikarin,ister birakin ve yikayin.Patatesleri soyup elma seklinde kesin.Sogani dograyin,carliston biberide dograyin.Bu malzemelerin hepsini tepsiye koyun.Üzerine domates konservesi veya küp dogranmis domatesleri,salcalari, tuzu,kara ve kirmizibiberi ve kimyonu ekleyin.Bir tepsi icin 1 silik yemek kasigi kimyon ekleyin.Üzerine sivi veya zeytinyagi gezdirin.Hepsini karistirip harmanlayin.Tavuklar en üstte duracak sekilde yerlestirin.Tepsiyi folyoyla kaplayip firina verin.Pisince folyoyu acip tavuklarin üzerinin kizarmasini saglayin.
     
    Son düzenleme: 17 Eylül 2008
  2. 15 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  3. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 25 Ocak 2009
  4. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  5. BaHHaR

    BaHHaR ağrılı başıma nebu garezz Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    941
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ellerine sağlık ....
    Bende denemek istiyorum ama ne kadar sürede pişer acaba?Folyolu olduğundan pişip pişmediğini kontrol etmek zor olur biraz...
     
  6. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  7. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Bahhar'cim firindan firina degisir
    süre her zaman.Ama ortalama 45 dk
    ve 1 saat arasidir.Ama sen mutlaka folyoyu
    bir kenarindan acip kontrol et.
     
  8. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  9. BaHHaR

    BaHHaR ağrılı başıma nebu garezz Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    941
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tamam canım çok teşekkür ederim.yapınca unutmazsam bende fotoğrafını eklerim ..
     
  10. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  11. TMYy

    TMYy *T&M* Pro Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2008
    Mesajlar:
    5.348
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    bizde yapıyoz bunu ama ben tavuğun derisini sevmediğim için derisiz ve göğüs kısmından yapıoz. kemiksiz daha iyi yeniyo.
     
  12. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  13. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    of canim ya bak simdi nasil canim cekti valla super gounuyo
    bugun kayinvalidem tavuk yapcakya nasil yapcak bilmiyorum
    kimyonun kokusunu pek sevmiyorum ama ,patetesli olunca guzl olur gibi
    ellerine saglik canim
     
  14. 19 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  15. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    bende böle yapıyorum ama kimyon koymak hiç aklıma gelmemişti:)
    bu şekilde de deneyecem ,ellerine sağlıkk arkadaşım..
     
  16. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  17. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Beğenilerinizi Göstermek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.
     
  18. 21 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  19. SeHNaz

    SeHNaz Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.895
    Beğenildi:
    23
    Ödül Puanları:
    146
    cnm cok lezzet li görünüyor ellerine saglik