Kiraz reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 20 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    4 su bardağı toz şekeri, yarım su bardağı suyun içinde eritin.Kısık ateşte karıştırarak kaynatın.
    Kaynayınca şerbetin içine kirazları atın. Ara sıra karıştırarak ve reçelin üzerinde toplanan köpükleri alarak kaynatın.
    Vanilyayı ekleyin. Koyulaşmaya başlayınca reçeli bir kaşık yardımıyla tabağa damlatın.Reçel damlaları top top oluyorsa reçel olmuş demektir.
    Yarım limonun suyunu da ekleyip bir taşım daha kaynatın.
    Reçeli sıcakken önceden sıcak su ile yıkanıp kurutulmuş kavanozlara doldurun.
    kaynak:bakterim.com
     
  2. 29 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. meryemtepe

    meryemtepe Yeni Üye Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2010
    Mesajlar:
    296
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Elinize Saglık....