Kiraz Reeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve mohito tarafından 27 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : mohito
  1. mohito

    mohito Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Ev yapımı nefis bir reçel tarifi...

    Kirazlar yıkanıp, sapları ve çekirdekleri ayıklanır.

    1 kg kiraz
    4 su bardağı şeker
    1/2 su bardağı su
    1/2 tatlı kaşığı limontuzu
    1 paket vanilya
    1 çay kaşığı tereyağı ya da margarin

    Şeker suyla kısık ateşte eritilir. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca sapları ve çekirdekleri ayıklanmış kirazlar kaynayan şekerin içine boşaltılır. Tekrar kaynama başlayınca 1 çay kaşığı yağ eklenir. Kaynama sırasında oluşan kirli köpükler delikli kaşık yardımıyla (kaşık sıcak suya sokulur köpüklere almadan evvel) toplanır. 1 paket vanilya da eklenir ve arada karıştırılarak taşması önlenir. Reçel koyulaşmaya başlayınca alınır ve soğutulmaya bırakılır. Reçelin olup olmadıgını anlamak için soğuk suya kaşık yardımıyla damlatır. Top top durursa damla reçeliniz olmuş demektir. Aslında 2 paket vanilyalı bir tarifi uyguladım ben. Fakat vanilyası fazla geldi. Siz vanilya severseniz 2 pakette kullanabilirsiniz.

    Bu şekilde hazırladığım doğal katkısız reçel ve marmelatlarımdan denemek isterseniz ev yapımı reçel ve marmelatlar ı ziyaret edebilirsiniz. Görüşlerinizi bekliyorum