Kiraz Yapragı Sarması (Malatya mutfağı)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve suri tarafından 5 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    5 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Malatya yöresine has güzel bir yemektir...tek tek serçe parmağı kalınlığında sarılıp tencereye sıra ile dizilip pişirilir.piştikten sonra kiraz yaprağının biraz acımsı tadının gitmesi için süzgeçte soğuk su tutulur...

    Soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz arzuya göre çok az salça ilave edebilirsiniz..

    1 su bardağı yarma
    Biraz su
    Tuz
    Yeteri kadar taze kiraz yaprağı

    Üzeri için:
    1 su bardağı yoğurt
    1 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı erik ekşisi
    Tuz
    1 adet iri kuru soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı

    Yarma(Malatya yöresinde kullanılan aşurelik buğdayın ince öğütülmüş olanı) tuz ve su birbirine yapışan bir harç olana kadar yoğrulur. Haşlanmış kiraz yaprağının kenarına fitil şeklinde konur ve sarılır. Sarmalar tencereye sıralanır. Üzerini geçecek kadar su konur. 20 dakika kadar haşlanır. Suyundan süzülerek servis tabağına yerleştirilir. Yoğurt, yumurta, erik ekşisi az su ve az tuz bir tencereye konur, bir taşım pişirilir. Sarmaların üzerine dökülür. Diğer tarafta ince kıyımış soğan tereyağında kahverengi renk alana dek kavrulur. Yemeğin en üstüne gezdirilir
     
  2. 5 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  3. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
  4. 19 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  5. nese_plamudu

    nese_plamudu şaşkın prenses Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Hosuma gitti ama kiraz yapragını nasıl buluruz?
     
  6. 19 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  7. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Malatya'lılar kiraz yaprağını çiçekten yeni çıkmış kiralar küçük çağala olduğu zaman ağaçtan toplar sararlar ve kışın yemek için ya derindondurucuya konulur veya ipe takarak gölgede kurutulur kışın bunu haşlayıp sararlar yani ilkbahar dışında kirazın yaprağı sarılmaz hem kart hemde acı olur....
     
  8. 19 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  9. nese_plamudu

    nese_plamudu şaşkın prenses Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Anladım yanı biz yiyemice zsizlere afiyet olsun opuyorumnanaktan
     
  10. 19 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  11. parlayanyildizim

    parlayanyildizim kalbisinin Not defteriyim Pro Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.155
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    ...


    bunu yemistim birkere, cooook lezzetli oluyor, tavsiye ederim..cokacimcoook

    paylasim icin tesekkürler

    opuyorumnanaktan
     
  12. 24 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  13. ayyil44

    ayyil44 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2009
    Mesajlar:
    676
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    benim buzlukta var aklıma düşürdün yapıcam teşekür
     
  14. 1 Şubat 2011
    Konu Sahibi : suri
  15. Nevreste

    Nevreste Guru Üye Editor

    Katılım:
    16 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    118.081
    Beğenildi:
    65.624
    Ödül Puanları:
    763
    offfffffffffff çok güzel olur.
     
  16. 2 Mayıs 2012
    Konu Sahibi : suri
  17. EGEMM44

    EGEMM44 Miraç&Erva kocaman dünyam Üye

    Katılım:
    16 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    1.667
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    61
    $kiraz-yapragi-sarmasi-malatya.jpg
    resmi de benden olsun ...ah malatyada deilim nasılda canım çekiyorr bu yemegiii:KK43::KK43::KK43::KK43:
     
  18. 28 Eylül 2012
    Konu Sahibi : suri
  19. sagopammmm

    sagopammmm ♥ سميل ♥ Üye

    Katılım:
    25 Mart 2010
    Mesajlar:
    6.957
    Beğenildi:
    424
    Ödül Puanları:
    113
    oyy ben bayılıyorum buna en sevdiğim yemek diyebilirim fasulye yapragındanda sarıyolar bunu biz biber yapragındanda sarmıstık :KK1::KK1::KK1: