Kiraz yapragı sarması/Malatya

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve EU1 tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Bulgur, un, tuz ve su birbirine yapışan bir harç olana kadar yoğrulur. Haşlanmış kiraz yaprağının kenarına fitil şeklinde konur ve sarılır. Sarmalar tencereye sıralanır. Üzerini geçecek kadar su konur. 20 dakika kadar haşlanır. Suyundan süzülerek servis tabağına yerleştirilir. Yoğurt, yumurta, erik ekşisi az su ve az tuz bir tencereye konur, bir taşım pişirilir. Sarmaların üzerine dökülür. Diğer tarafta ince kıyımış soğan tereyağında kahverengi renk alana dek kavrulur. Yemeğin en üstüne gezdirilir.
     
  2. 26 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. ayadna

    ayadna Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    merhaba!ben malatya ya özgü olan analıkızlı yemeğini öğrenmek istiyorum!bileniniz var mı acaba?????
     
  4. 4 Ekim 2008
    Konu Sahibi : EU1
  5. özgül44

    özgül44 Guest

    vallah canım annem yapar ama tarifini bilmiyorum bakayım öğrenirsem burda yazarım şuan malatyada değilim