Kirele yaplan reeller

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve SHXIXNE tarafından 6 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    6 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : SHXIXNE
  1. SHXIXNE

    SHXIXNE O Artık 3 Ü 1 Arada Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2008
    Mesajlar:
    683
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Kızlar bilenleriniz varmı bilmiyorum ama hani kireçle yapılan reçeller varya kütür kütür oluyor.Kullandıkları kireç nasıl kireç bizim bildiğimiz kireç mi ?
    Bilen varsa elindede tarifi varsa bana yardımcı olabilirmi ?
     
  2. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : SHXIXNE
  3. ulusoydantel

    ulusoydantel Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2008
    Mesajlar:
    50
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    canım ben onu incir raçelinde biliyorum ama miktarını ve tam tarifi senin için arkadaşımdan alırım oçok güzel yapıyor ben sevmediğim için yapmıyorum.:eek:
     
  4. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : SHXIXNE
  5. Aksi

    Aksi mebbus garisi yekdane Pro Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.207
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    karpuz kabugundan yapilirmis(adini bilmiyorum), tabi ben hic yemedigim icin bilmiyorum nasil bisey,
    birde patlicanin recelini yapmisti komsum, kirecle.
    ama nasil kirec kullandi onuda bilmiyorum.
    ama tadi cok güzeldi patlican recelinin.
     
  6. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : SHXIXNE
  7. yexsxil erik

    yexsxil erik Kamille Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    292
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    benimde teyzemler kayisi recelini kirec suyunda bekletip yaparlar.evet bildigimiz kirec kullaniliyor..
    bir kaba kirecle suyu karistiriyorsun,sonra zaten kirec dibe cöküyor ve üste cikan kirecli suda kayisilari yaklasik 8 saat falan bekletiliyor.
    tabii bekledikten sonra kayisilar yikanip kullaniyor recel icin.
     
  8. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : SHXIXNE
  9. sebebim_ask

    sebebim_ask Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Mart 2008
    Mesajlar:
    142
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    108
    Sağlığa zararlı değil mi acaba, gerçi sularda bile var ama..
     
  10. 23 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : SHXIXNE
  11. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Bu tip reçeller için sönmüş kireç kullanmak gerekiyor. Boyacılara falan sorarsan sana nerede bulabileceğini söylerler.
    Karpuz kabuğu reçeli, patlıcan reçeli, domates reçeli ve kabak tatlısında kullanabilirsin.
    Reçel veya tatlı yapacağın malzemeyi hazırlayıp bir gece sönmüş kireçte bekletmen yeterli.