Kırıkkale Usulü Yayla Çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve KuzuYasin tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : KuzuYasin
  1. KuzuYasin

    KuzuYasin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.143
    Beğenildi:
    1.023
    Ödül Puanları:
    163
    Çok çok Lezzetli , Nefisss

    İlk önce buğdayı haşlayın haşladığınız kabın ağzını tam kapatmayın taşar . zaten haşlandığında buğdaylar şişiyor fazla ezilmemesine dikkat edin. Ayrıca nohutu da haşlayın . ben fazlaca nohut haşlayıp parçalara bölüp genelde derin dondurucumda bulundururum. Haşlanan nohut ve buğdayı soğutun.

    4 çorba kaşığı süzme torba yoğurt
    1 yumurta
    1,5 çorba kaşığı un
    4 çorba kaşığı buğday
    haşlanmış nohut ( yarım su bardağı kadar )
    2 çorba kaşığı tereyağ
    Nane
    6-7 bardak su

    yoğurdu , unu ve yumurtayı güzelce çırpıcı yardımıyla özeyin katılığını giderin . üzerine soğuk suyunu ekleyin . sonra buğday ve nohutuda ekleyin ve tencereyi ateşe oturtup kaynayana kadar aralıksız karıştırın . kaynamasına yakın tuzunu ekleyin. Sonra tereyağıyla nanesini kızdırıp üzerine dökün. Afiyet olsun arkadaşlar