Kırıntılı Poğaça

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve Refiye tarafından 25 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    25 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  1. Refiye

    Refiye Eda & Utku'nun annesi :) Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.630
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    hamur malzemelerinin hepsini aldığı kadar unla birlikte yoğuruyoruz... içli köfte gibi oyarak harçtan dolduruyoruz.. ve yine aynı uzunlamasına içli köfte şeklinde kapatıyoruz.. çırpılmış yumurta beyazına batırıp, kurutulmuş ekmek kırıntısına buluyoruz.. tepsiye dizip önceden ısıtılmış 175 derecede fırında kırıntılar kızarana kadar pişiriyoruz... afiyettt olsuunn...

    ben evde bayatlayan ekmekleri robotta çekerek tapside ara sıra karıştırıp kurutuyorum.. bu tarifte ve diğer birçok tarifte kullanıyorum.. ayrıca ağzı kapalı kavanozda buzdolabnda muhafaza ederseniz 2-3 ay bozulmadan saklayabilirsiniz...

    ----hamuru için----
    1 paket margarin
    2 çay bardağı sıvıyağ
    2 çay bardağı yoğurt
    2 yumurta sarısı
    2 paket kabartma tozu
    4 yemek kaşığı sirke
    1 tatlı kaşığı tuz
    aldığı kadar un
    ---- iç harcı için----
    lor
    maydanoz
    ----üzerine----
    2 yumurta beyazı
    kurutulmuş ekmek kırıntısı

    içine isteğe göre lor ve maydanoz değil de kıyma v.b harçlar da denenebilir...

    hatta aynı tarifin şekerlisi tarafımdan denenip içi marmelatlı,nutellalı birçok şekli yapılıp afiyetle yenmiştir... :)))
     
  2. 26 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    canim cok ilginc birt tarif keske fotosunuda ekleseydin merak ettim inan ben icli köfte yapmadimki hic bunuda becerebilcemi hic sanmiyorum malesef ama ellerine emegine saglik canima.s.
     
  4. 28 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  5. Refiye

    Refiye Eda & Utku'nun annesi :) Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.630
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    yorumun için teşekkürler cnmm... inan ilk yaptığımda fotosunu eklicem..çok güzel bir tarif.. poğaça ama tuzlu kurabiye gibi kıtır bi hamuru var...
    içli köfte yapmamış olmak sorun değil.. çünkü bende hiç yapmadım kaydirigubbakcemile3
    ceviz iriliğinde kopardığın hamuru sol elinde tutarken sağ elinin işaret parmağıyla bastırıp içini oymuş oluyosun zaten.. nasıl tarif ettim ama.. kaydirigubbakcemile3
    nasıl beceremezsin cnmm.. senin gibi marifetli,becerikli birisi... dene mutlaka becerirsin cnmm.. yerimseniben