Kırmızı Biber Dolması

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve Adivar tarafından 30 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    30 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : Adivar
  1. Adivar

    Adivar Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2007
    Mesajlar:
    6.280
    Beğenildi:
    43
    Ödül Puanları:
    148
    Biberlerin sap kısmından kapak keselim. Kıymayı pirinci, küçük küçük doğranmış soğanları, ince kıyılmış nane ve maydanozu alalım. Sıvıyağı, karabiberi, dolma baharı, tuz ve salçanın yarısını ekleyelim. Domatesi de rendeleyerek ilave edelim ve karıştıralım.
    Biberlerin içine hazırladığımız içten, ağız kısmından bir parmak eksik kalacak şekilde dolduralım. Biberleri, kapaklarını kapatarak tencereye dizelim.
    Kalan salçaya biraz su ve et suyu tabletini ilave ederek biberlerin üzerine dökelim. Ağır ateşte pişirelim.
    Not: Kırmızı biber özellikle sonbahar aylarında bol bulunur. Alırken yumuşak ve parlak kırmızı kabuklu olanlarını seçin. Buzdolabında en az bir hafta bozulmadan saklayabilirsiniz.
     
  2. 14 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Adivar
  3. melike1985

    melike1985 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Haziran 2008
    Mesajlar:
    52
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    88
    nar ekşi si çok yakışıyor dolmalara tavsiye derim
     
  4. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Adivar
  5. 16eslem

    16eslem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    476
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ellerine emeğine sağlık güzel bi tarif bende severim fırında mı yapıyorsun