Kırmızı Biber Turşusu (Resimli)

Konusu 'Turşular' forumundadır ve acigul tarafından 10 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    10 Eylül 2009
    Konu Sahibi : acigul
  1. acigul

    acigul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    679
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    salata diyede geçiyo ama ben turşu olarak kullanıyorum :) buzdolabında saklıyorum ve kış boyu kullanıyorum tavsiye ederim

    [​IMG]

    [​IMG]

    5 KG SALÇALIK BİBER (HEPSİ RESİMDEKİ KADAR ÇIKTI)
    6- 8 BAŞ SARIMSAK
    1 SU BARDAGINDAN BİRAZ EKSİK SİRKE
    1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAG
    Bİ KAÇ TANE CİN BİBER ( İSTEDİĞİNİZ KADAR KULLANABİLİRSİNİZ) VE TUZ VE MAYDANOZ

    Biberleri fırında közlüyoruz ve patlıcan közlediğimizde doğrar gibi küçük kare şekilde doğruyoruz. Biberleri bir legene alıp sarmısaklarıda robottan gecirip tüm malzemelerle karıştırıyoruz. Uygun kaba koyup buz dolabında saklıyoruz. Hemen yemeye başlayabilirsiniz. Afiyet olsun
     
  2. 8 Ekim 2009
    Konu Sahibi : acigul
  3. Hamiye

    Hamiye Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    737
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Elinize sağlık .
    Bizim evde salatalık va acur turşusunu seviyorlar.Ama ben bir küçük kavanoz sizin bu tariften denemek istiyorum.
     
  4. 18 Ekim 2009
    Konu Sahibi : acigul
  5. acigul

    acigul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    679
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    umarım beğenirsiniz. yemeklerin yanında güzel oluyor damak zevki tabiki. beğenirsiniz inşallah sevgiler afiyetle yeyin opuyorumnanaktan
     
  6. 19 Ekim 2009
    Konu Sahibi : acigul
  7. netertua

    netertua Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    2.111
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    güzel bir tarif.
    ellerine sağlık.
    denemeye çalışacağım.
     
  8. 26 Ekim 2009
    Konu Sahibi : acigul
  9. allame

    allame Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    469
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    canım bende yapıyorum herkese tavsiye ederim çok süper oluyo turşudan çok meze gibi bişey ama canım sen bütün kış kullanıyorum demişsin ben kavonozlara yaptım bozuldu çok durunca bende közleyip buzluğa atıyorum çıkarıp malzemelerini katıyorum aynen oluyo senini bozulmuyomu?
     
  10. 4 Kasım 2009
    Konu Sahibi : acigul
  11. xixlgxixns

    xixlgxixns KUZULARIM VE BEN Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    734
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Ben bayılırım bu lezzete bende sizin gibi yapıyorum ama bu sefer ki hemen üstten porlanmaya başladı sebebini anlamadım oysaki her yıl aynı şekilde yapar ağzını sıkı sıkı kapatırdım.Dolabımda çok iyi muhafaza ederdi ama bu yıl olmadı. Sizinde ellerinize sağlık.
     
  12. 6 Kasım 2009
    Konu Sahibi : acigul
  13. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    bende böle yaptım kavanozlara koydum ama bozulmuşlar ekşi tatları vardı attım ,sonrada farklı olarak biberleri közleyip poşetleyip dolaba attım öle denedim salınıncaüzerine yoğurt-ve sarımsak ekledim güzel oldular tavsiye ederim
     
  14. 14 Kasım 2009
    Konu Sahibi : acigul
  15. safkan

    safkan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2009
    Mesajlar:
    1.257
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    106
    anam 10 kılo yapmıssın o bozulmazmı bacımm
    1 haftada bozulmuyomu
    ıcıne ne yag koydun ne sırke
     
  16. 4 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : acigul
  17. okalyptya

    okalyptya Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    54
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ellerıne saglık..
     
  18. 12 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : acigul
  19. acigul

    acigul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    679
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    cevap için çok geç kalmışım ama benimki bozulmutor tüm kış yiyorum ben evdede sadece ben yiyorum yani tüketim süresi daha uzun sürüyor... tuzunu az fazla koyun belki az olduğu içindir...benneyaptımki
     
    Son düzenleme: 12 Ağustos 2010