Kırmızı biber turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve EFSUNN tarafından 1 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    1 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EFSUNN
  1. EFSUNN

    EFSUNN alamut Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    526
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    108
    deneyin derim enfes bir tat

    Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım.

    2 Kg Kırmızı Biber
    2 Baş Sarmısak
    2 Demet Maydanoz
    1 Su Bardağı Sirke
    1 Çay Bardağı Limon Suyu
    1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
    Yeterince Turşu Tuzu

    Fırın tepsisine dizelim. Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım. Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım. Biberleri iri iri keselim. Sarmısakların kabuklarını soyalım. Ve küçük küçük doğrayalım. Maydanozları ince ince keselim.
    Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralım. Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve turşu tuzunu karıştıralım. Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyle karıştıralım.Sıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim. Kavanozun ağzını kapatalım.
    Not: Turşuyu kışa kadar saklayacaksanız, buzdolabında muhafaza edin.
     
  2. 28 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : EFSUNN
  3. semacetin

    semacetin Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    78
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Ben kırmızı biber turşusunu sırf limon tuzu,tuz ve sirkeyle kuruyorum. Tavsiye ederim harika oluyor.
     
  4. 31 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EFSUNN
  5. glcn_06

    glcn_06 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2007
    Mesajlar:
    32
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    arkadaşlar elma yada üzüm sirkesi farkedermi birde normal tuz olsa ne değişir
     
  6. 4 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : EFSUNN
  7. okalyptya

    okalyptya Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    54
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ellerıne saglık..
     
  8. 9 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : EFSUNN
  9. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.591
    Beğenildi:
    252
    Ödül Puanları:
    163
    Öfff ya, bu biberleri illaki közlemek mi lazım.

    Uzun iş ağa, gelemem ben böyle şeylere

    Kabuklarıyla yapsak olma mı??benneyaptımki