Kırmızı Biberli Sarma

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 14 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    14 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    6 adet kırmızı biber
    1 adet kuru soğan
    2 çorba kaşığı sıvı yağ1 fincan dolusu çekirdekleri çıkartılmış siyah zeyin
    2 adet sivri biber
    50 gr beyaz peynir
    1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
    1/2 demet maydanoz
    1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    Sosu için:
    3 çorba kaşığı zeytin yağı
    1 çorba kaşığı sirke
    1 çay kaşığı toz şeker

    Soğanları ve sarımsağı küçük doğrayıp sıvı yağda soteleyin. Çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış zeytinleri ilave edip sotelemeye devam edin. Ocaktan alın ince kıyılmış sivri biber, beyaz peynir, ceviz, maydonoz ve toz biberi ekleyip karıştırın. Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyun içine bu harçtan koyup rulo yapın. İstenilen kalınlıkta dilimleyin. Üzerine zeytin yağı, sirke ve toz şekeri karıştırıp gezdirin.
     
  2. 14 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 14 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. mltsrt

    mltsrt Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2009
    Mesajlar:
    22
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    değişik bir tarif ama en son kullanılan toz şeker olayı tuhafıma gitti..
     
  6. 15 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Zeytinyağlı yemeklerde genellikle toz şeker kullanılır :)