Kırmızı Mercimekli Semizotu...

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve lavanilla tarafından 6 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : lavanilla
  1. lavanilla

    lavanilla Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2007
    Mesajlar:
    455
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Kızlar nefis oluyor deneyin derim

    Bir demet semizotunu saplarıyla birlikte doğrayın ve iyice yıkayarak süzün.

    Bir demet semizotu
    Bir çay bardaği kırmızı mercimek
    Bir tane orta boy soğan
    Bir yemek kaşığı salça
    Bir diş sarımsak
    tuz

    Bir demet semizotunu saplarıyla birlikte doğrayın ve iyice yıkayın.Bir çay bardağı kırmızı mercimeğide başka bir yerde 15 dakika haşlayın ve süzün. Bir orta boy soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşince salçasını ilave edin. Sonra semizotunu ekleyip kavurun.Ardından haşladığınız mercimeğide ilave edin. Suyunu tuzunu koyup pişmeye bırakın. Pişmesine yakın bir diş sarımsağı rendeleyip ekleyin. Kızlar bunu ilk defa eşim yaptı ve o gün bugündür hastası oldum ve artık ben yapıyorum. İnanın nefis bir yemek oluyor. Semizotunu çiğ olarak tüketmeyi sevmeyenler için güzel bir alternatif bence..
     
    Son düzenleme: 6 Eylül 2008