Kırmızı pancar turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.122
    Ödül Puanları:
    438
    1- Pancarlar yıkanır. Çok yumuşak olmamak üzere haşlanır.
    2- Soyularak yuvarlak dilimlenir. Kavanoza yerleştirilir.
    3- Tuzla dövülmüş sarımsağa sirke ve su konup karıştırılır.
    4- Pancarın üzerine dökülüp kavanoz sağa sola sallanır, kapak kapatılır.
    5- Ertesi gün sofraya alınabilir.