Kırmızı Salata

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve mavrulam tarafından 21 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : mavrulam
  1. mavrulam

    mavrulam Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    6.769
    Beğenildi:
    801
    Ödül Puanları:
    153
    Turpları temizleyip yuvarlak dilimleyin. Domatesleri dörde bölün. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Kırmızı lahana yapraklarını ince şeritler halinde kesin ve üzerine tuz serpip 15 dakika bekletin.

    Sos için; zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal, tuz ve kırmızı tozbiberi bir kâsede çırpın.

    • 100 gr haşlanmış barbunya
    • 5 küçük kırmızı turp
    • 3 kiraz domates
    • 1 kırmızı soğan
    • 2 yaprak kırmızı lahana

    Sos için:


    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 2 çorba kaşığı limon suyu
    • 1 çorba kaşığı sirke
    • 1 çay kaşığı toz hardal
    • Tuz, kırmızı tozbiber

    Barbunyayı salata kâsesine alın. Hazırladığınız lahana, turp, soğan ve domatesleri ilave edin. Üzerine sosu gezdirip harmanlayın ve servis yapın