Kirpikteki gözyaşi (karagöz tatlisi)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Libyana tarafından 31 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    31 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Sıklıkl yaptığım ve ailecek bayıldığımız şerbetli olmasına rağmen hafif gelen bir tatlı...Karagöz Tatlısı



    Malzemeler;
    1 su bardagi sivi
    1 adet yumurta
    1 su bardagi yogurt
    1 cay bardagi pudrasekeri
    1 su bardagi ince cekilmis findik
    2 corba kasigi kakao
    Aldigi kadar un
    1 paket kabartma tozu
    Serbeti icin
    2 su bardagi su
    2 su bardagiseker
    yarım limon suyu
    1 cay kasigi vanilya

    Öncellikle serbetini hazirlayin. Bunun icin 2 su bardagi su ve sekeri kaynatin.Limon suyunu ilave edip, serbeti ocaktan alin. 1 cay kasigi vanilyayi da karistirin. serbeti sogumaya birakin.
    Ayri bir yerde siviyagi , yumurta, yogurt, pudra sekerini ve kabartma tozu ile beraber aldigi kadar unu ilave edip; hamur toplanana kadar yogurun.
    hamuru 4 ‘e bölün. Bir parcasina 2 corba kasigi kakaoyu ekleyin. ince kiyilmis findigi da ekleyip, yogurun. Bu hamuru da üce bölün.
    Diger tarafta da 3 adet sade hamurumuz var. Bunlarda birini merdane ile uzunlamasina acin.
    Kiyisina kakaolu hamurudan serit yapin ve Beraber sarin. Bir parmak kalinliginda
    Yaglanmis tepsiye dizin.
    Önceden isitilmis 200 derece firinda kizarana dek pisirin.
    Üzerine sogutulmus serbet gezdirin.
    Üzerini örtüp 4 saat kadar dinlendirin.
    Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz.
    Not:Kabartma Tozunu Unutmazsaniz Daha kabarik Tatlilariniz Olacak.
    Afiyet olsun...
    not:Arzu eden mayalısını da yapabilir..
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 16 Eylül 2008
  2. 31 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]


    kırpıktekı gozyası tsk.
     
    Son düzenleme: 3 Haziran 2009
  4. 31 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  5. byndemir

    byndemir Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2007
    Mesajlar:
    114
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    evet biliyorum bu tatlıyı sağolsun yengem yapardı,tavsiye ederim...
     
  6. 9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  7. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Ben tatli uzmani olmama ragmen(hem yapmada,hem yemede)
    bu tatliyi ilk defa görüyorum.
    Cok güzel birseye benziyor.
    Ama bir yeri anlamadim,hani sarma islemi var ya
    ondan sonra parca parca kesicez degilmi.
    Onu belirtmemissin.
     
  8. 9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    hihoyyyt Evet rulodan sonra degısık sekıller verılebılır Azerı kızı arzuya gore...Dıklemesıne de olabılır ...Çok lezzetlı oluyor
     
  10. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  11. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar Beğenilerinizi Göstermek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız...
     
  12. 23 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  13. arzuco

    arzuco Biri Beni Durdursun Canım Pro Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.321
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    146
    aslında tarif pek zahmetli gibi durmuyor. dikkat edilmesi gereken bişey mi var gözden kaçırdığım.
    Libyanacım hamurları 1 parmak kalınlığında mı açıyoruz canım keserkende yine parmak kalınlığımı orasını bi deyiversen hemen bugün denicem bayram için tatlı arıyodum bi önce yapayım beğenirsek bayrama yaparım normal şerbetli bi hamur tatlısı oluyor dimi ?
     
  14. 23 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  15. libyana'cığım eline koluna sağlık...çok güzel bir tarife benziyor:1hug:hemen deneyeceğim....bugün bende öyle düşünüyordum bayramda anneme ve kayınvaldemlere giderken ne tatlısı yapsam diye....:uhm:..hazır tatlı malum,herkes alabilir ...ben elimle yaptığım şeyleri götürmeyi daha çok seviyorumyerimseniben..ama işte değişik birşeylerde olsun istiyorum...bu tarifi hiç duymamıştım değişik yani...yapacağım çok sağol canım...kafamda bir problemide sayende hallettim..
    sevgilera.s.
     
  16. 26 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  17. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Evet arkadaslar denemınızı onerıyorum ben de teyzemden ogrenmıstım;cok zor sanıyordum ama sandıgım kadar degılmıs:KK70:
    hamuru bır parmak kalınlıgında acıyoruz evet.ıstersenız bıraz daha kalın olabıır ya da ınce
    o sızın zevkınıze kalmıs...
    Ben degısık degısık sekıller yapıyorum canım sıkıldıkca degıstırıyorum:KK66:
    harıka duruyor tadı zaten super..
    ayy bende mı bayramda bu tatlıyı yapsam ne
    aklıma dusurdunuz sımcık:)
    Sevgiler kızlar..
     
  18. 27 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  19. EU3

    EU3 Guest

    SÜper olmus tarif icin tesekkürler Libos [​IMG]