Kırşehir Mutfağı

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve esmer gxuxzeli tarafından 22 Ocak 2008 başlatılmıştır.

    22 Ocak 2008
    Konu Sahibi : esmer gxuxzeli
  1. esmer gxuxzeli

    esmer gxuxzeli Bismillahirrahmanirrahim" Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.797
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    patatesli mantı
    her evden olur kesme ev mantısı üç su //bardaği ve beş bartak su
    üç tene orta boy patates
    .........soğan salca mevsimse domates
    yeşıl biber üçtaneiki kaşik terem yağ
    ve bir kaşık sıvı yağ tuz biber karabiber
    çok az küçük küçük et doğranmiş //sos için yoğurt ve sarımsak
    mantıyı haşlayın bi kenara bırakın
    yağı eritin küp doğramiş olduğunuz eti, patates, ve soğanı, koyun tencereyi ve hepsini bir iki taşim kaynasın ve geriye kalan malzemleride koyun ve altını kısın ateşın bişmeye birakın bu sos biraz sulu olacak bi su bardağıda su koyun bişirin ve servise tabağına mantıyı koyun bu sos üzerine dökün ve sarımsaklı yoğurt yanında arzuya göre dileyen koyar ve bol maydanos dograyın tabağanıza mantıyı koyunca süsleyin afiyet olsun kırşehirler ve bunu okuyan hanımlar :içelim:
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 22 Haziran 2014
  2. 17 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : esmer gxuxzeli
  3. esmer gxuxzeli

    esmer gxuxzeli Bismillahirrahmanirrahim" Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.797
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    BugÜnkÜ yemek
    etlı tava
    ---------yarım kılo kuzu et
    -----bır patlacan bır baŞ sarımsak
    ÜÇ tene domates
    beŞ tene bıber
    Çok az sıvı yaĞ
    hazırlanıŞı
    etı tavaya dız kuŞbaŞı olacak
    uzerıne patlıcan sarımsak bıber dometes koyun tavaya tuzunu atın yaĞınıda gezdırın
    Üzerıne tavanın altına kıs kısık ateŞten pıŞırın
    bır yarım saat kafıdır yanıda bulgur bılavııı hanımlar afıyet olsunnn
    ]
     
    Son düzenleme: 26 Haziran 2009
  4. 17 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : esmer gxuxzeli
  5. esmer gxuxzeli

    esmer gxuxzeli Bismillahirrahmanirrahim" Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.797
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    Bulgur pıŞerelımı hanımlar
    --------------- evdekı kalan sebzelerle bulgur pıŞerlımmm
    bır bardak bulgur
    bır tene patetes
    bır tene soĞan bır ıkı dıŞ sarımsak
    ıkı tene domates ıkı tene bıber
    ve ÜÇ bardak su bır kaŞık terem yaĞ
    pateteslerı ınce kÜp doĞrayın soĞanlarıda kÜp doĞrayın bıberlerıde hepsını yaĞın ıÇıne atın
    dometıslerıde ve sarımsaklarıda atın bır ıkı taŞım kaynasın sonrada bır bardak bulguru atın
    suyunu tuzunu atın arzuya gÖre baharat atın bıŞınce Üzerını kapatın dınlensın afıyet olsun yanına turŞu ve ayran ıyı olur :)
     
    Son düzenleme: 26 Haziran 2009
  6. 17 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : esmer gxuxzeli
  7. esmer gxuxzeli

    esmer gxuxzeli Bismillahirrahmanirrahim" Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.797
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    menemem yapalımmm hanımlarrr
    yarım kaşık yağ katı
    beş yumurta
    beş tene dometes
    beş tene biber
    bir iki tenede sarımsak evdeki bahratlarda atın
    kabuklarını soyun dometslerin küp doğrayın
    biberleride küp doğrayın atın tavaya ve sarımsaklarıda ekleyin pişirin üzerinede yumurtaları ve bahratlarını ekleyin ikindi çayın yanında hafif oluyor afiyet olsunnn
     
  8. 18 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : esmer gxuxzeli
  9. swet2006

    swet2006 ÇOK FİKİR, TEK ÇÖZÜM Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    985
    Beğenildi:
    36
    Ödül Puanları:
    88
    ne güzel tarifler böyle. patatesli mantı hariç hepsi bilinen yemekler ama iştah açıcı anlatmışsın. her güne bi tarif koy ve günün yemeği olsun topiğin adı. emeğine sağlık canım.
     
  10. 18 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : esmer gxuxzeli
  11. sudem.

    sudem. sebebi hayatim yavrularim Üye

    Katılım:
    22 Mart 2009
    Mesajlar:
    228
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Canim benim bildigim patates mantisi da soyle: un-1 yumurta-tuz ve su ile mantilik hamur yogurulur. Patatesler haslanip ezilir. bir kuru sogan yemeklik dogranir, kirmizi biber, kuru nane, karabiber,tuz ilave edilip patatesli ic harci hazirlanir. Hamur acilir kare kare kesilir.Yalniz kiymali manti gibi ufak ufak degil daha buyuk kesilecek.Patatesli ic harclari ile mantilar doldurulup ucgen seklinde kapatilir.Haslanip , suzulur Uzerine tereyagi ve salca ile sos hazirlanip dokulur..istege bagli sarimsakli yogurt da dokulerek yenir..
     
  12. 20 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : esmer gxuxzeli
  13. esmer gxuxzeli

    esmer gxuxzeli Bismillahirrahmanirrahim" Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.797
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    BUGÜN NE Mı BıŞERLıMMM
    DÜŞÜNMEYıN HANIMLAR
    ARTIK BEN HER GÜN Bı TARıF VEREYıMMM
    BÜGÜNKÜ YEMEK
    ----------KABAK DOLMASIIII
    BıR KıLO KABAK
    250GR YAĞLI KIYMA
    BıR SOĞAN
    BıR CAY BARDAĞI PıRıNÇ
    AZ MAYDANOS YARIM BARDAK SIVI YAĞ
    EVDEKı BAHARATLARDAN VE Bı KAŞIK SALCAA
    BU ıÇ HARCI HAZIRLAYIN
    KABAKLARI ıÇıNı OYDUKTAN SONRA HAFıF-KIZARTIN
    VE BU ıÇTEN koyun
    ---tencere dizin üzerine yağ salca ve biraz su koyun kısık ateşten bişirn
    AFıYET OLSUNNN
    NOT TERE SEVEN KOYA BıLıR VE YOĞURTLA SERVıSı SARIMSAKLI ÇOK HOŞ OLUYORRR
     
  14. 20 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : esmer gxuxzeli
  15. miyase

    miyase o bir adanaliiiiiiiiiiiii Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.358
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    :1hug:
    esmerim ellerine sağlık gerçekten güzel bi tarif çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :1hug:leziizzzzzzzzzzzzzzzz oldu denedim tşr ederimmmmmmm yeni tariflri cokacimcoook:lepi:bekliyommmmmcokacimcoook
     
  16. 20 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : esmer gxuxzeli
  17. esmer gxuxzeli

    esmer gxuxzeli Bismillahirrahmanirrahim" Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.797
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    --------------------cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookevet nefis oluyorrrrrrr:içelim::içelim:
     
  18. 20 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : esmer gxuxzeli
  19. fatolina

    fatolina 2 MAYISTA 68 OLİİİCİMMM:) Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2009
    Mesajlar:
    4.313
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    ohh tariflere bak emeğine sağlık canem