Kis Kabagi Dolmasi

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve Elif tarafından 3 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    3 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Balkabagini dilim dilim kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Ortadan ikiye ayirin. Üzerindeki etli kismin yarisini zarar vermeden kabaktan siyirin. Dilimin içini bir kasik yardimiyle oyun.
    Pirinci yikayin. Yagli kuzu kiymasi, ince kiyilmis nane, rendelenmis sogan ile tuzu, biber ve salçanin yarisini karistirip kabaklarin içine doldurun. Üzerine kabaklardan ayirdiginiz parçalari kapatin.
    Tereyagi, salça, tuz ve biberi bir tencereye alin. 2 dakika karistirarak koyu bir sos elde edin. 1 su bardagi su ilave edin. Bir tasim kaynatin. Kabaklari bir tencereye koyun. Hazirladiginiz sosu üzerine dökün. Yumusayana dek pisirin. Tencereden aldiktan sonra maydanozla süsleyip servis yapin