Kış Türlüsü

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 8 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1,5 kg Kemikli Dana Eti
    4 Adet Defne Yaprağı
    1 Adet Piliç (1,3 kg)
    2 Demet Taze Soğan
    400 gr Havuç
    1 Adet Kereviz
    1 Adet Küçük Lahana
    750 gr Küçük Patates
    1 Dal Biberiye
    Tuz, Karabiber, Kekik
    2 Yemek Kaşığı Margarin

    Dana etini 8 bardak su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın.
    Tavuğu parçalara ayırın. 1 saat sonra tenceredeki dana etme katın. Beraber haşlayın.
    Taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince kıyın. Beyaz kısımlarını ortadan ikiye kesin. Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın, küçük patatesleri bütün bırakın.
    Tavuğun pişmesine yakın patatesleri ekleyin. 15 dakika sonra havuç, kereviz, lahana ve taze soğanları, kekik ve defne yaprağını ekleyin.
    Sebzeleri hafif diri kalacak şekilde pişirin. Tuz, karabiber, margarin ve soğanın yeşil kısımlarını ekleyin.
    Ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.
     
    Son düzenleme: 29 Mart 2011