Kısır hemde nar ekşili

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 20 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    20 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    2 su bardağı ince bulgur
    1,5 yemek kaşığı biber salçası
    1,5 yemek kaşığı domates salçası
    10 sap taze soğan
    1/2 demet maydanoz
    1/2 adet limon
    1/2 su bardağı zeytinyağı
    4 yemek kaşığı Nar ekşisi
    1 yemek kaşığı kuru fesleğen
    1,5 su bardağı sıcak su
    tuz

    Bulgur ve salçaları kapaklı bir kaba koyun.
    Bir su bardağına limonu sıkıp, tuzu koyduktan sonra üzerini kaynar su ile tamamlayın.
    Hazırladığınız tuzlu ve limonlu suyu bulgur ve salçaların üzerine boşaltın. Geri kalan yarım bardak suyu da ilave edip, buharı uçmadan, hızlıca karıştırıp bulgur yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakın.
    Bu sırada nar ekşisi, zeytinyağı ve kuru fesleğeni karıştırıp bir kenarda bekletin.
    Yumuşayıp, ılıklaşmış bulguru biraz yoğurun.
    Kıyılmış maydanoz ve taze soğanı ekledikten sonra fesleğenli sosu üzerine gezdirip, servis edin.
     
  2. 19 Mart 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Offf ağzım sulandı resmen
     
  4. 26 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  5. seral53

    seral53 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    102
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    eğer nar ekşisi memleketiminse dahada güzel olur