Kısır

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve Elif tarafından 31 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    31 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    7-8 taze soğan
    yarım demet maydanoz
    4 diş sarımsak
    1 kuru soğan
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    2 su bardağı sıcak su
    bir tatlı kaşığı tuz
    2 su bardağı ince bulgur
    1 yemek kaşığı nane
    2 yemek kaşığı pul biber
    1 yemek kaşığı öğütülmüş karabiber
    1 kahve fincanı limon suyu
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    bir avuç taze nane yaprakları
    2 domates

    Taze soğanların beyaz kısımlarını ortadan ikiye bölün. Yeşil kısımlarıyla birlikte geniş bir kaba ince ince doğrayın. Maydanozları, sarımsağı ve kuru soğanı da ince ince doğrayıp, hepsini kabın içinde karıştırın. Kabın ağzını kapatıp kenara alın.
    Bir yemek kaşığı domates salçasını ve bir yemek kaşığı biber salçasını bir bardak sıcak suyun içinde eritin. bu suyu, geniş ve yayvan bir kaba koyduğunuz 2 su bardağı bulgurun üzerine dökün. ardından bir su bardağı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. arasıra karaşıtırarak bulgurun suyu çekmesi için bekleyin. (yaklaşık 15-20 dakika)
    Soğan, sarımsak ve maydanoz karışımını bulgura ekleyip karıştırın.
    Sırasıyla baharatları, limon suyunu, zeytinyağını ve nane yapraklarını ekleyip karıştırın. yarım daire şeklinde kesilmiş domateslerle süsleyin. servis yapana kadar üzerini streçleyerek bekletin.
     
  2. 31 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Kısıra bayılırım sanırım sevmeyen de nadirdir..Ne yaptın ablacıgım gece gece:j İlgilenenler için söylüyorum ben kısırı bir de bulgura su katmadan salça ile yogurarak yapıyorumm bol acı katıyorum bazen de zevke gore tursu cesıtlerı..Nar eksısı de kullanıyorum harıka tat verıyor...Yogurma ıle yapılan kısıra sarmaıcı dıyorlar bır arkadasımdan ogrendım ve cok daha lezzetlı oluyor onerıyorum..Paylasım ıcın tesekkurler...
     
  4. 25 Mart 2013
    Konu Sahibi : Elif
  5. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Bayılıyorum kısıra ben ama yaaaaaaa fırsat buldukçada yaparım :)
     
  6. 25 Mart 2013
    Konu Sahibi : Elif
  7. moonlight13

    moonlight13 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2010
    Mesajlar:
    107
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ben de yapıyorum bu kısırdan,şahane oluyor :128: