Kislik sebzeleri nasil kurutuyorsunuz arkadaslar ?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Zepp tarafından 12 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Zepp
  1. Zepp

    Zepp Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    9.346
    Beğenildi:
    17
    Ödül Puanları:
    146
    Arkadaslar eminim cogunuz mutfak icin kislik hazirliklarina girmissinizdir ...
    eminim cogunuz kislik sebze kurutuyorsunuzdur ...
    Sorum su ;sebzeleri nasil kurutuyorsunuz ?puf noktalari nelerdir ...
    Malum 3 sene yurtdisindaydik ,bazi seylerden uzak kaldim ve en iyi sekilde yapmak istiyorum ...su an bulundugum yerde kisin pek sebze meyve olmuyormus :bbo:
    Bende kurutmaya karar verdim ve sizlerin deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum ...kaydirigubbakcemile5paylasirsaniz sevinirim ...

     
  2. 12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Zepp
  3. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.591
    Beğenildi:
    252
    Ödül Puanları:
    163
    Vah yavrum, vah güzelim benim :teselli:, e tabi Dubai'den sonra Bingöl garip oldu değilmi, üzülme sen, sor bana öğretiyim sana:teselli:kaydirigubbakcemile3

    Şimdi şekerim ben sadece dolmalık biberleri önce temizler sonra ipe dizer kuruturum. Diğer sebzeleri ya kızartır yada kavurur öyle buzluğa atarım.

    Oldu bitti işte, bu kadarkaydirigubbakcemile5
     
  4. 12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Zepp
  5. Zepp

    Zepp Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    9.346
    Beğenildi:
    17
    Ödül Puanları:
    146
    aynen sekerim oyle oldu senağlama:bbo:
    peki kaynar suya batirma islemi yok mu ?
     
  6. 12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Zepp
  7. Juliet

    Juliet Guest

    patlıcanı nasıl buzluga koyuyosun banada deyin
     
  8. 12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Zepp
  9. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.591
    Beğenildi:
    252
    Ödül Puanları:
    163
    Patlıcanları küp küp yada yuvarlak (isteğe göre) kesip normal kızartıyorum sonrada buzdolabı poşetlerine koyup, dolaba yerleştiriyorum. The end.cokacimcoook

    Zeppcim kaynar suya kışın pişirceğin zaman batıracaksın biberleri hatta haşlayacaksın. Ondan sonra yapacaksın dolmanı.

    yav bende ahkam kesiyom iyimi,bu işin piri arkadaşlar var, onlar yardımcı olurlar umarım. Sen iyisimi Lilyum bacının kapısına dayan.
     
  10. 12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Zepp
  11. çokoprens

    çokoprens iki prens annesi Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2007
    Mesajlar:
    2.776
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    canım ben her sene patlıcan kuruturum, adanadan özel getirdiğim dolmalık patlıcanlardan, içini oyar, ipe dizer kuruturum

    aynı şekilde dolmalık biberlerin de çekirdeklerini çıkartıp ipe dizerim

    bir de biz domates kuruturuz, domatesi ortadan ikiye böler az tuz serper tepsiye dizer güneşe bırakırız
    çok güzel olur
    aklıma gelenler şimdilik bu kadar tatlım
     
  12. 12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Zepp
  13. Juliet

    Juliet Guest

    peki tuz atıyomusun patlıcana kızartırken-tatlicadiarzu-
     
  14. 12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Zepp
  15. ezine

    ezine ogluşum gelio :) Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2006
    Mesajlar:
    2.226
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    346
    dolma biberleri ayıklayıp ipe diziosun
    patlıcanları dolmalık yapmak istiosan içini oyup ipe diziosun
    buzluga atmak içinde biraz kızartman yeterli
    bildigim kadarıyla tuz konulmuyo kışın pişirirken koyuluosun
    tamammı tatlım ben hiç yapmadım ama çevreden ögrendiklerim bu şekilde
     
  16. 12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Zepp
  17. ngs2007

    ngs2007 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    730
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Domates Nasıl Kurutulur?
    Salçalık domates denilen yumurta biçimindeki domatesleri tercih etmek daha iyi oluyor,az sulu oldukları için,şimdi zepcim önce hazırlık yapalım...
    Bunları enine,1cm kalınlıkta kes,büyük bir tepsiye dizerek tuzla ve karıştır,güneşe bırak,tozlanır dersen,üzerine temiz bir tülbent örtebilirsin,iyi güneş gören bir yerde 3-4 günde kuruyor domatesler...şimdi bunlar kuruduktan sonra,istersen kavanozda istersen kilitli torbalarda saklayabilirsin,ben fazla yaptığım zaman hem kilitli torbaya,hem de kavanoza paylaştırıyorum..
    Şimdi kavanozlara,kurumuş olan domateslerimizi koyuyoruz,aralarına defne yaprağı veya reyhan otu (bulabilirsen Bingöl de)ilave ediyorsun,üzerinede zeytinyağ koyuyorsun kapağını kapat,buzdolabına koy,bu domatesleri her yaptığın yemeğe kullanabilirsin,ayrıca kavanozdaki zeytinyağını salatalarada kullanabilirsin,değişik bir lezzet veriyor.
    Bir de kilitli torbalarda saklama var demiştim ya,eğer domatesler fazla olursa,kilitli torbalara doldur,derin dondurucuya at.Bu kilitli torbadaki domatesleri kullanırken,dondurucudan çıkardıktan sonra 10 dk. sıcak suda beklet,sonra nerde kullanacaksan kullanabilirsin.
    Ben yaptığım bir tarifide sana yazayım dene,nefis oluyor;
    Domatesleri sıcak sudan geçirdikten sonra,sarımsak,limon,sirkeyi karıştır,domatesleri bunun içinde biraz beklet ve süzdürerek tabağa al,eğer seviyorsanız üzerine yoğurt sarımsak karıştır dök,nefis oluyor...
    Kışın hormonsuz domates bulamadığımız için,özellikle kuru fasulye,nohut gibi baklagilleri pişirirken içine atıyorum aynı domates kokusu içine giriyor yemeğin...Kısır,pizzaların üzerinede kullanabilirsin...

    Canım şimdiden kolay gelsin...
    Afiyet olsun...
    Şeniz
     
  18. 13 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Zepp
  19. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    canım eger buzluğunda yer varsa dolma biberlerin içini çıkar poşetleyip buzluga at,kışın dolma yaparken kullanırsın,taze gibi oluyo,bu şekilde koymak buzlukta yer kaplar.bende birkaç poşet öyle koydum buzluga,ben patlıcanı ve biberide kuruturum da,kışın dolma yapmak için...bide kaynanam tencerenin içine biraz yağ kuyuyo,içinede içi çıkarılmış patlıcan ve dolma biberleri koyup biraz kızartıyo ,bu şekilde çok güzel ve lezzetli oluyo,bunlar kızartılınca ölüyorlar o bakımdan buzlukta hiç yer kaplamaz.bende iki üç poşet öyle koyacam....sositososito