Kişnişli Pide

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve pinaripekci tarafından 18 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    18 Nisan 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  1. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    Irak usulü kişnişli pide



    1kilo un
    maya
    su
    5 buyuk boy sogan
    3 yemek kaşığı domates salçası
    100 gram yeni çekilmiş kişniş
    pul biber tuz

    1 kilo un su ve ılık suda şekerle hazırlanmıs maya ile normal hamur elde edilir.üzeri için:soganlar cok kucuk dogranır(rendelendiği zaman sulanıyor ve hos olmuyor)yagda kavrulur sonra ıcerısıne 3 yemek kasıgı domates salcası ılave edılır.ocaktan ındırmeye yakın taze çekilmiş kişniş ve arzuya göre pul biber ilave edilir.bıraz soguduktan sonra hazırlamıs oldugumuz hamur genısce bır tepsıye yayılır yada ıstege gore kucuk yuvarlaklar halınde tepsıye bırakılır .uzerlerıne hazırlamıs oldugumuz karısım surulur ve onceden ısıtılmıs 170 derece fırında yarım saat pişirilir.afiyetler olsun.hem ekonomik hem de çok hoş bir lezzet.