Kisve (Bir Tür Açma)-Resimli

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve Elif tarafından 12 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    12 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    2 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 paket yaşmaya
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 yumurta
    Aldığı kadar un, (Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olucak kadar)
    Oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
    Kıyılmış maydanozla karıştırılmış ezilmiş yağlı beyaz peynir

    1 paket yaşmayayı ılık sütün içinde eritin, sıvıyağı tuzu, şekeri ekleyin karıştırın yavaş yavaş yoğurarak un eklemeye başlayın (tarif anneme ait olduğundan unu ölçemedim). Yumuşak ama toparlanan bir hamur oluncaya kadar un ekleyebilirsiniz ama dikkat edin hamur sert olmasın. Yoğurma kabının ağzını hava almıyacak şekilde kapatın ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
    Hamur mayalandığında yani hacmi iki katı kadar arttığında tezgaha alın ve hafifçe silindir haline getirdikten sonra 10 eşit parçaya bölün.
    Bunlardan 5'ini alıp merdaneyle tabak büyüklüğünde açın. Açılan hamurların üstüne yumuşamış tereyağını bolca sürün veya yayın. Hepsini üst üste koyun.
    Merdaneyle bu üst üste konulmuş hamurları birlikte normal hazır yufka büyüklüğüne gelinceye kadar açın.
    Bıçakla veya hamur kesme ruletiyle sigara böreğinin yufkasını keser gibi eğer büyük istiyorsanız 8 üçgen parçaya biraz daha küçük isterseniz 12 üçgen parçaya kesin.
    Eğer peynirli istiyorsanız; üçgenlerin geniş kenarlarına harçtan biraz yerleştirip rulo yapın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
    İsterseniz bazılarını boş da yapabilirsiniz fotoğraftakilerden çörekotlu olanlar 12 parçaya bölünerek ve boş olarak yapıldılar yani daha ufaklar diğer öndeki peynirlilere göre.
    Diğer 5 parça hamura da aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsideki açmaların üzerine yumurta sürüp 200C derece fırında kızarıp kabarıncaya kadar pişirin.
     
    Son düzenleme: 23 Şubat 2011