Kıvrım Böreği-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.607
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    4 Kahve Fincanı Un
    2 Yumurta
    1 Çorba Kaşığı Ilık Su
    İç Malzemesi:
    500 gr Ispanak Yaprağı
    1 Küçük Soğan
    1.5 Çorba Kaşığı Margarin
    1 Kalın Dilim Beyaz Peynir, Tuz
    Üzeri İçin
    2 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin
    1 Kase Kaşar Peyniri Rendesi
    Biraz Kırmızı Biber

    Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın. 1 çorba kaşığı ılık su ilave edip yoğurarak sıkı bir hamur yapın. Üzerini bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Ispanakları tuzlu sıcak suya batırıp 1-2 dakika sonra çıkarın. İnce ince kıyın.
    Margarini eritip rendelenmiş soğanı pembeleştirin. Ispanağı ekleyip biraz kavurun ve sonra soğumaya bırakın.
    Hamuru ince bir yufka halinde açın. Ispanaklı içi kenarlardan 2 parmak boşluk bırakarak yayın. Peyniri ezip üzerine serpin. Yufkayı rulo yaparak sarın. Pişerken ıspanakların dışarıya çıkmaması için iki ucunu kapatın.
    Ruloyu bir peçeteye sarıp üç yerinden bağlayın ve kaynamakta olan tuzlu suda 15 dak. haşlayıp çıkarın. Peçeteyi alın. Ruloyu birer parmak genişliğinde yuvarlak dilimler halinde kesip servis tabağına dizin.
    Üzerine kaşar peyniri serpip kızdırılmış kırmızı biberli yağı gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
    kaynak:maksimum.com