Kıymalı akıtma [resimli]

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve kumsalll tarafından 5 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    5 Aralık 2009
    Konu Sahibi : kumsalll
  1. kumsalll

    kumsalll Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.089
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    harıkadır...



    hamuru işin-15 corba kasıgı un
    2 bucuk su bardagı su
    tuz
    işine-200 gr kıyma
    1 sogan
    1 kasık sıvıyag
    bır tutam maydanoz
    tuz
    besamel sos işin-1 kasık un
    2 kasık zeytınyagı
    1 bucuk su bardagı su
    tuz
    üzerine-rendelenmiş kaşar peynir

    kıymayı soganla sıvıyagda kavur.indirmeye yakın tuz ve kıyılmış maydanozu ekle.hamur malzemelerini iyice karıstır boza kıvamında bır hamur elde edene kadar gerekırse su ekle.margarınle hafıf yaglanmış tavaya 2 kepçe holusu hamur malzemesınden dök.2 tarafınıda kızart.hamur bıtene kadar işleme devam et.fırın tepsısıne ilk akıtmayı koy.üzerine iç malzemesinden 2 kasık koy.tekrar yufka ve kıymalı harctann koy.3-4 kat yap bunu.en üstte kıymalı harcın kalmasına dıkkat et.ardından 1 kasık unu 2 kasık zeytınyagıyla kavur.üzerine 1 bucuk su bardagı su ekle.topaklanmaması için hızlıca karıstır.tuz ekle.boza kıvamına gelınce sosu akıtmanın üzerine gezdir.peyniri serp.200 derecede kızarana dek pişir.
    not-akıtmayı haşlanmış didiklenmiş tavuk etıylede yapabilirsiniz.bunun içinde besamel sos yerıne tavuk suyu kullanabılırsınız.
     
  2. 5 Aralık 2009
    Konu Sahibi : kumsalll
  3. kumsalll

    kumsalll Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.089
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106