Kıymalı Çin Böreği

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve KilicBaligi tarafından 3 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  1. KilicBaligi

    KilicBaligi Albay Pro Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14.051
    Beğenildi:
    6.715
    Ödül Puanları:
    238
    Lezzetli ve basit bir börek



    200 gr. kıyma
    4 adet yufka
    2 yemek kaşığı sıvıyağı
    1 adet kuru soğan
    2 adet havuç
    6 yemek kaşığı kıyılmış lahana
    6 yemek kaşığı galeta unu
    2 adet yumurta
    Tuz
    Karabiber

    Sıvıyağda kıymanın suyunu çektirin. Soğan, rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış lahanayı içine katın. Kısık ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi atın.
    Yufkayı tezgaha serin. Pasta tabağını üstüne koyun. Etrafını keserek, yuvarlaklar elde edin.
    Harcı yufkaya koyun. Kenarlarını içine katlayın. Bohça yapın. Önce una sonra yumurtaya, sonra tekrar una batırın. Bol yağda kızartın. Soya sosuyla servis yapın.Afiyet olsun...
     
    Son düzenleme: 3 Temmuz 2009