Kıymalı İçli Köfte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Elif tarafından 18 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    İçli köftenin içinde kullanacağınız kıymayı bir tavaya alın cok az su ekleyin ve tüm suyu cekene kadar pisirin.
    Tereyağda soğanları hafif kavurun.Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.Tuzunu ekleyip ocağı söndürün.ceviz,pul biber, karabiber ve maydanozunu ilave edip soğumaya bırakın.Daha sonra yağlarının tamamen donması için buzdolaba koyun.
    İrmik ile bulguru karıştırıp üzerine çıkmayacak kadar oda ısısında su ile ıslatın ve kabarması için yarım saat kadar bırakın..Kabaran bulgura ,nuar eti,yumurta ve tuzunu ekleyin.Macun gibi elastik bir kıvama gelene kadar yoğurun.Gerekirse unu ekleyin.Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp sol avucunuza alın.Avucunuzdaki parçayı yavaş yavaş döndürerek, sağ işaret parmağınızla ortasını oyun.
    Dolaptan çıkardığınız malzeme ile içini doldurup, elinizde çevirerek ucunu kapatın.
    Derin bir tencerede kaynattığınız tuzlu suya atıp suyun üzerine çıkana kadar haşlayın ve servise alın.
    Püf noktalar:
    Kıymanın yağını donmadan kullanırsanız ,yağdan dolayı köfteleriniz kapanmaz ve haşlarken açılabilir.
    içli köfteleri oyarken delmemeye dikkat edin.
    İsterseniz haşlandıktan sonra, çırpılmış yumurta sarısına bulayıp ,sıvıyağda kızartabilirsiniz