Kıymalı Kabak Dolması

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve chatlak tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  1. chatlak

    chatlak özgür Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2006
    Mesajlar:
    595
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    yanındada Şöle bi kuru cacık hmm :)



    1 Kg dolmalık kabak
    2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç
    300 Gr orta yağlı kıyma
    2 Adet büyük boy domates
    2 Adet soğan
    1 Çorba kaşığı z.yağ
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet dereotu
    Yeteri kadar tuz

    * Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır.
    * Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur,kabakları yarmamaya dikkat edilmelidir.
    * İç harcı için kıymaya,ayıklanıp yıkanmış pirinç,kabuğu soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler,rendelenmiş soğan,ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun yarısı katılır.
    * Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur.
    * Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir.
    * Üstünü örtecek kadar su koyup z.yağ ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir.
    * Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir.
    * Kalan dereotu dolmaların üzerine serpiştirildikten sonra tencerede kalan suyu da gezdirerek dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır.
     
  2. 23 Eylül 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  3. evrem716

    evrem716 İşte benn! Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.568
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    Yanına da yoğurt!!!!! cokacimcoook
    Olsa da yesek!!!
     
  4. 4 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : chatlak
  5. gelmesendeolur

    gelmesendeolur Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.191
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    108
    acıktım valla okuyunca..birazdan yapacağım bu yemeği
     
  6. 4 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : chatlak
  7. fmk

    fmk EMANETIYLE TACLANDIRDI... Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    4.472
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    firindami pisirliliyor yada ocakta mi?

    borcama koyup firinda mi pisirlilcek
     
  8. 12 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : chatlak
  9. chalalai

    chalalai Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    173
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    cok guzel oluyo gercekten ben tencerede pisirmistim ama firinda da olur herhalde...
     
  10. 12 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : chatlak
  11. mors

    mors cantanem Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.091
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    dun kabak almistim dolma yaparim diye..cok canim cekti simdi..kiymali super oluyor yaninda da sarmisakli yogurtcokacimcoook
    tek sorun ben genellikle 2 tane yapiyorum bu yuzden dagiliyor piserken:dilcikar: