Kıymalı Konak Böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 20 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    3 yufka
    200 gr kıyma
    1 adet kuru soğan
    1dilim bayat ekmekiçi
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 yumurta
    1.5 çay bardağı süt
    Yarım çay bardağı sıvıyağ

    Kıymayı 3 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun,üzerine çok ince kıyılmış soğanı ekleyin.Soğan kavrulunca tuz,karabiber ve ufalanmış ekmek içini katıp soğumaya bırakın.Yufkaları 8 üçgen parçaya kesin.Bu şekilde 3 yufkadan 24 adet üçgen kesilmiş olur.Bir adet üçgen yufka alıp,üzerine süt,sıvıyağ ve yumurta akından oluşan karışımı fırçayla sürün.İkinci yufkayı üzerine koyun,aynı karışımdan yine sürün.
    Kıymalı içten,1 çorba kaşığı uzunlamasına koyup,kenarlarından iç çıkmaması için katlayın.Gevşek olarak rulo yapın,tepsiye koyun.Bu şekilde 12 adet konak böreği hazırlanır.
    Üzerine kalan harçtan fırçayla sürüp,sonra da yumurta sarısını sürün.175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
     
  2. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148