Kıymalı Krep Sarma

Konusu 'Sandviç - Kanepeler' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 20 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    İç malzemesi için
    400 gr. kıyma
    1 tane büyük soğan
    2 tane yeşil biber
    2 yemek kaşığı salça
    4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
    6-7 dal maydanoz
    1 çay kaşığı nane
    1 çay kaşığı karabiber ve tuz
    Yarım su bardağı su
    Krep malzemesi için
    2 yumurta
    2 bardak süt
    2,5 bardak un
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 çay kaşığı tuz
    Üzerine
    Kaşar rendesi ve kırmızı toz biber

    Soğan, biber, salça, kıyma normal yemek yapar gibi biraz kavrulur. Üzerine küp küp doğranmış domates ilave edilir. Domatesler suyunu bırakınca üzerine su ilave edilerek kıymamız pişirilir. Ateş kapatılmaya yakın, ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar eklenerek ateş kapatılır. Krep malzemeleride karıştırılıp orta boy yağsız bir tavaya 2-3 yemek kaşığı dökülere ince olarak önlü arkalı pembeleştirilir. Tüm krep malzemeleri bitince kıymalı harcımız kreplerin içine paylaştırılıp rulo sarılır. Yağlanmış bir tepsiye sıralanarak üzerlerine bolca kaşar rendesi dökülüp kırmızı biber serpildikten sonra fırında kaşar peyniri eriyene dek tutulur. Yaklaşık 10 tane çıkmaktadır. Lezzet olarak Kayseri yağlamasını anımsatıyor. Kolay yağlamada diyebiliriz aslında.
     
  2. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. nursena07

    nursena07 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.915
    Beğenildi:
    2.758
    Ödül Puanları:
    163
    çok güzel görünüyor..