Kıymalı Lazanya (Resimli)

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve Stella tarafından 14 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    14 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Stella
  1. Stella

    Stella İyiki yapmışım :) Pro Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    3.894
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    Enfes bir tat, mutlaka deneyin vazgeçemiyeceksiniz



    Kıymalı harç için
    Lazanya ( ben barillanın haşlama gerektirmeyen lazanyasından 14-15 adet kullandım)
    300 gr kıyma
    1 adet kuru soğan
    2 adet domates
    2-3 adet sivri biber
    1 adet havuç
    1 yemek kaşığı biber salçası
    tuz,karabiber
    4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
    Başamel sos için:
    3 yemek kaşığı un
    4 bardak süt
    tuz
    150 gr tereyağı
    Üzeri için :
    Rendelenmiş kaşar peynir

    Yapılışı:
    Önce kıymalı harcı yapmak için soğanları yemeklik doğrayarak yağda pembeleştirin.
    Kıymayı ilave ederek kavurun ,doğranmış sivri biberleri ekleyip 5 dakika kadar daha çevirin.Rendelenmiş havucu ekleyin.
    Rendelediğiniz domatesleri,salçayı ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar güzelce pişirin.
    Ocaktan almaya yakın karabiberini ilave edin.
    Başemal sos için yağı eritin un kahve rengini alana kadar kavurun
    Sütü ekleyin ve pişene kadar karıştırın ve tuzunu ekleyin
    Kullanacağınız kabın tabanına (ben küçük fırın tepsisinde yaptım ama kabın bir bölümünü kullandım) başamel sostan her yerine gelecek şekilde sürün.Üzerine lazanyaları dizin. Lazanyalar bitene kadar her araya önce başemal sos daha sonra kıyma harçı yerleştirin
    En üste başemal sos ve bol kaşar rendesi koyun
    Daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üstü kızarana kadar pişirin
     
    Son düzenleme: 14 Kasım 2009
  2. 14 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Stella
  3. Stella

    Stella İyiki yapmışım :) Pro Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    3.894
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. 14 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Stella
  5. nix

    nix birgül<3beliz Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.492
    Beğenildi:
    1.755
    Ödül Puanları:
    238
    stella canım bende aldım barillanın lazanyasını haşlama gerektırmez dıyo ama rezıl olmim eşime yaa 1 sene söyler pişirememişsin diye...bugün ya da yarın yapmak istiyorum...
    tepsiye lazanyayı dizmeden önce beşamel sosmu döküyoruz?
    bide başka bi arkadaşın tarifinde 2 bardak süt demiş beşamel sos için 5 bardak çok olmazmı idealmi oluyo ilk defa yapıcamda
     
  6. 14 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Stella
  7. Stella

    Stella İyiki yapmışım :) Pro Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    3.894
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    canım kullandığın lazanya adediyle alakalı
    ama bana tam yetiyor sos
    ve zaten lazanyaları asıl yumuşatan başemal sos
    merak etme pişmeme gibi bi durum olmaz
     
  8. 16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Stella
  9. meral77

    meral77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    muhteşem görünüyor ellerine sağlık cnm
     
  10. 17 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Stella
  11. Derin__Su

    Derin__Su derin sular ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    5.394
    Beğenildi:
    118
    Ödül Puanları:
    163
    Lazanya delisi olaraktan,bunada bayildim...
     
  12. 17 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Stella
  13. ilayda cem

    ilayda cem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.701
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    sık sık yapıyorum,harika bir yemek bu.........
     
  14. 17 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Stella
  15. ozgish

    ozgish KK Delisi Pro Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    573
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bir noktayı sormak istiyorum tv de izlediğim bir tarifte bilmem nerenin aşçısı bir kadın püf noktası olarak beşamel sosun ununun fazla kavrulmaması gerektiğini söylemişti, siz de un kahve rengini alana kadar kavurun demişsiniz kararsız kaldım ben şimdi
     
  16. 17 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Stella
  17. ozgish

    ozgish KK Delisi Pro Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    573
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bu arada son derece harika görünüyor bu akşam yapacağım
     
  18. 17 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Stella
  19. BaSiYaZMaLiKiZ

    BaSiYaZMaLiKiZ "MuSMuTLu" Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2008
    Mesajlar:
    5.204
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    harika görünüyor hiç denemedim lazanya..

    ellerine sağlık canım..