Kıymalı Mantarlı Lazanya

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 30 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    devletsah.com'dan alıntıdır...



    6 yaprak lazanya
    200 gram kıyma
    100 gram mantar konservesi
    100 gram kaşar peynir
    6-7 adet arpacık soğan
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı şeker
    tuz
    Beşamel sos için:
    1,5 su bardağı süt
    4 yemek kaşığızeytin yağı
    2 yemek kaşığı un
    100 gram kaşar peynir

    Lazanya yaprakları kutunun üzerinde yazdığı gibi yaklaşık 10 dakika kaynar tuzlu suda haşlanır.
    Bu arada soğan sıvı yağda kavrulur.
    Kıyma ve salça ilave edilip kavrulur.
    Mantar, şeker ve tuz ilave edilip altı kapatılır.
    Un yağ ile kavrulur.
    Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
    Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
    Fırın kabı iyice yağlanır ya da yağlı kağıt serilir.
    İlk yaprak serilir.
    Üzerine biraz kıymalı harçtan biraz da beşamel sostan konulup 2. yaprak serilir.
    Bütün yapraklar bitene kadar aynı işlem tekrar edilir.
    En üste rendelenmiş kaşar serpilir.
    Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
     
  2. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148