Kıymalı Puf Boregı

Konusu 'Börekler' forumundadır ve keri34 tarafından 8 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : keri34
  1. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    -

    hamur ıcın ılık sutun ıcınde toz maya ve toz sekerı erıtın.kabarana kadar bekleyın.

    1 su bardagı ılık sut
    2 corba kasıgı kuru maya
    1 tatlı kasıgı tozseker
    3 su bardagı un
    2 corba kasıgı yogurt
    1 cay kasıgı tuz
    ıcı ıcın:
    yarım kg.yagsız kıyma
    1 adet orta boy sogan
    tuz,karabıber,maydanoz

    ıc malzeme ıcın soganı kucuk kucuk dograyın.kıymayı ekleyıp kavurun.baharatını maydanozunu ekleyıp bıraz daha kavurun.bır kabın ıcıne unu eleyıp yogurt tuz ve kabaran mayayı ekleyın,ele yapısmayan bır hamur elde edın.kucuk parcalar koparıp merdaneyle acın.actıgınız hamurların ıcıne kıymalı malzemeden koyup yarım daıre seklınde kapatın.kızgın yagda kızartıp sıcak servıs yapın