Kıymalı Ve Kuşüzümlü Lahana Kapuska (Resimli)

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Barcman tarafından 23 Mart 2009 başlatılmıştır.

    23 Mart 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  1. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    çok basit ama çok lezzetli bir yemektir

    ssoğanlarınızı minik minik doğrayın lahanayı

    iri parçalar halinde doğrayın kuşüzümünü ayıklayıp yıkayın

    Küçük bir lahana
    Büyük bir kuru soğan
    100 gram kıyma

    1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
    tuz
    karabiber arzu edilirse kırmızı pul biber

    1 avuç kuşüzümü

    biraz zeytinyağ

    kuru soğanı ve kuş üzümünü zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun ( kuşüzümünü erken koymanın sebebi soğan suyuyla kabarmasını sağlamak) sonra tencerenize bir bardak suda ezdiğiniz salçayı tuzu ve biberleri ekleyin lahanalarıda ilave edip kapağını kapatın lahanalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
    afiyet olsun
     
  2. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  3. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]




    [​IMG]
     
  4. 5 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  5. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Dün kapuska yaptım Barçım Womanım,yeni gördüm tarifini,bir daha ki sefere böyle deneyeceğim inşaAllah,ellerine sağlık..Kuş üzümü aşığı..:lepi:
    Yemeklerinden duman çıkarmasa olmaz:dilcikar: havanı yesinleer:dance:
     
    Son düzenleme: 5 Nisan 2009
  6. 7 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Barcman
  7. Deryacik

    Deryacik ...KUAFÖR OLDUM BEN... Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    7.811
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    Ben hiç kapuska yemedimmmm:1no2:senağlama
    En kısa zamanda denicemcokacimcoook