Kiymali ve Lahanali kat kat börek (resimli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve gullerdiyari tarafından 28 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    28 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  1. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Arkadaslar ben bu böregi taa 20 yil önce isvicre ye ilk geldigim yillarda incitanemin Annesinden ögrendim sagolsun.
    bu böregi daha cok makedonyalilar yapiyorlar.
    bende bugün bir arkadasin daveti icin carsaf böregi yaptim ama birde baktim yarisini yemisiz:) dedim birazda kat kat börek yapayim yapmiskende sizinle paylasmak istedim umarim begenirsiniz.
    aslinda bu börege istediginiz her ici kullanabilirsiniz benim favorim lahana. ama kiyma pirasa peynir ne isterseniz arzunuza göre ic harci kullana bilirsiniz.
    bu ölcü bir tepsi icin ben her yaptigimda iki tepsi yapiyorum iki tepsi icin bir bucuk kg un tam iyi geliyor.

    öncelikle icini hazirlayalim: 1 adet lahanamizi ince ince kiyalim bir tavaya yag koyup ocagimizi acalim, eger renkli biberler koymak isterseniz biberlerimizide ince ince kiyalim önce biberleri biraz yagda cevirdikten sonra lahanayida ekleyip kavuralim ocagktan cekip sogumaya birakalim.
    daha sonra arzuya göre baharatlarimizi katalim maydanoz, pul biber, kara biber tuz yada sevdiginiz herhangi bir baharat cesidi.
    kiymalida isterseniz ayni sekilde kiymamizi kavurup istedigimiz bahari ekleyelim.

    5 su bardagi un
    1 cay kasigi kuru yada yas maya
    tuz
    ici harci icin:
    1 adet orta boy lahana
    maydanoz
    pul biber
    kara biber
    arzuya göre renkli biber
    tuz
    sivi yag
    kiymali isterseniz yarim kilo kiyma.
    üstüne sürmek icin 1 yumurta.

    Hamurumuz: öncelikle bir kaba unumuzu koyalim 1 cay kasigi maya ve tuz ekleyip su ile hamurumuzu yoguralim.
    kabarmasini beklemeden hemen hamurumuzu 15 beze yapalim merdane ile kücük kücük acip yaglayarak tepsiye 5 er tane ayiralim
    daha sonra yagladigimiz hamurlari 5 tanesini birden elimizle cekerek tepsiye göre acalim merdaneye gerek yok cünkü yagda bekledigi icin biraz cekince aciliyor ilk ic harcini koyduktan sonra iknici 5 hamuru koyalim tekrar ic harci koyup ücüncü 5 hamurumuzu üst kapak olarak koyalim en üstünede yumurta sarisi sürüp 200 derecede isittigimiz firina sürelim alti ve üstü kizarincaya
    kadar pisirelim.
    bu kadaaar afiyet bal seker olsun.
    not: hamurlari 5 tane actigimiz icin yapisacagini düsünmeyin yagladigimiz icin piserken aciliyor.
     
  2. 28 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  3. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    öncelikle bu sekilde acalim.
    [​IMG]
    yaglayarak tepsiye 5 er tane bu sekilde koyalimyerimseniben
    [​IMG]
    bu sekilde ilk kati koyup lahanamizin yarisini koyalim.
    [​IMG]
    buda kiymali.
    [​IMG]
    evet böregimiz pisti.
    [​IMG]
    servise hazir. afiyet olsun
    [​IMG]
    opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
    [​IMG]
     
  4. 28 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    alkisalkisalkis¨harikasin yikiyosun yine ortaligi masallahalkisalkisalkis
    cokacimcoooksayende migdeler bayram edicekcokacimcoook
    :nazar:eline koluna saglik yengosum pirlantam:nazar:
    opuyorumnanaktancok severek yedigim bir börektiropuyorumnanaktan
    :kedi:ve gecende annemle birlikte yapmisdik dilimin ucunda pazi ve kuru fasülyelisini hatta fotolarinida cekmisdim senin buraya ekliim müsadenle:kedi:

    bu kuru fasülyeli olan

    [​IMG]

    pismis hali ama kurufasülyeyi cumburlop migdeye indirdügümüz icün kesik fotosunu ceekememisdimkaydirigubbakcemile3cokacimcoook

    [​IMG]


    buda pazili olan

    [​IMG]

    [​IMG]


    :teytey:herkeze tavsiye ederim cok lezziz oluyo:teytey:
     
  6. 28 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  7. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    kiz incim ben bugün telde dedigimde söyleseydinya:1hug:
    canim hepicigide nefis görünüyor vereliniortak
    ben hic kuru fasülyeli yapmadim ama sen begendigine göre eminim nefistircokacimcoook
    maharetli yegenim benim ellerine emegine saglik yapan ellerin dert görmesinopuyorumnanaktan
     
  8. 28 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  9. Derin__Su

    Derin__Su derin sular ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    5.394
    Beğenildi:
    118
    Ödül Puanları:
    163
    Biri sizi durdursunnndelikafaduldendelikafadulden
    Nasil canim cekti nasil, hamile olsaydim vallahi cocugumun bi yeri siserdi
    Harika görünüyor ben kiymali olaninda alicam müsadenizle a.s.
    Elinize saglik cokacimcoook
     
  10. 28 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  11. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    :teselli:canim yaa kiyamam yakinlardaysan hemen atla gel daha var yeriz beraberce hangisinden istersen:içelim:
    cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktana.s.
     
  12. 28 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  13. tramissu

    tramissu göbiş değl artık bebiş :) Pro Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.974
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    ooooooooooooooooooooo maşallah walla size süpersiniz yıne walla
    su kuru fasulyelı dıkkatımı cektı dogrusu yemek olarak yapıpda mı börege koyuyoruz ? eger oyleyse o zman ertesı gune kalan fasulyeler boyle degerlendırılebılır walla süper fıkır elınıze saglık
    kıymalı olanda süper ama ben lahananın pişmişini pek sewmem nasıl olur acep kestıremedım dogrusu ama denmeye deger annem we kardesım cok sewer kısa bı ara geldıklerınde yapayım barı en azından onlar begenırler lahanayı sewdıklerı için ...
    eklıyorum tatlım tekrar cok saol ellerıne saglık ...
     
  14. 28 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  15. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    malum biliyosunki ben kurufasülyeyi sevmem hatta öyleki asla agzima bile sokmam fakat bu börekte ne hikmet varsa ilk ve tek yedigim kurufasülyeli börek
    babaminda bayildigi
    kurufasülye piser annemlerde ertesi günde babam mutlaka böregini ister annem suyunu süzer oldugu gibi harciyla börege katar
    mutlaka tavsiye ederim yengosum pisman olmicaksin
    burda kurufasülyeyi sevmeyen biri olarak yaziyorum bide sevsemzemuszemus
     
  16. 28 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  17. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    canim benim favorim lahana her cesidini denedim kiyma, peynir, pazi ve pirasa hepsininde tadi bir ayri güzel aslinda ama tercihim lahana olur genelde tabiki zevk meselesiyerimsenibensende denersen bakarsin hangisi hosuna giderse artikin:sm_confused:
    kuru fasulyeyi hic denemedim ama incimin annesinden hep duyarim incimin babasi kuru fasulye hastasi cok severyerimseniben
    canim cok tesekkür ederimopuyorumnanaktana.s.
     
  18. 28 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  19. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    evet yaa incim sen kurufasulye yemegini agzina sürmezsin:umursamaz: böreginede bayilirsincokacimcoook
    bide yemegini yesen artikin hergün senin evde kuru fasülye piseryerimsenibenopuyorumnanaktan