Kızarmış Çin Keseleri

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve KilicBaligi tarafından 3 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  1. KilicBaligi

    KilicBaligi Albay Pro Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14.051
    Beğenildi:
    6.715
    Ödül Puanları:
    238
    Lezzetli bir tarif, tavsiye ederim...



    1 su bardağı yoğurt
    4 yemek kaşığı süt
    4 yemek kaşığı sıvı yağ
    Yeteri kadar tuz
    1 paket kabartma tozu
    1,5 su bardağı un
    İçi için :
    1 yemek kaşığı soya sosu
    1 adet ince kıyılmış kırmızı soğan
    Garnitür : Turp ve kırmızı soğan

    Unu, tuzu, kabartma tozunu bir kaba eleyin. l su bardağı yoğurt, 4 yemek kaşığı süt ve 4 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip hamur yoğurun. Hamuru 5 dakika dinlendirin.
    Sonra 1 cm kalınlığında bir hamur açıp yuvarlak kalıplarla kesin. İnce doğranmış soğanı, soya sosu ile karıştırıp bu hamurların ortasına koyun. Hamurları ortasından boğun.
    Orta kızgınlıktaki yağın içerisine atın. Altın sarısı olana kadar kızartın. Sıcak veya soğuk olarak isteğe göre servise sunun.