Kızarmış patlıcanlı ve mantarlı makarna

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve ukla tarafından 28 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    28 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : ukla
  1. ukla

    ukla Come back.. Pro Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    8.862
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Eğer akşam canınız bir kaç çeşit yemek yapmak istemiyor ve zamanınız da yoksa bu tarif tek başına doyurucu oluyor...
    Makarna ağır gibi gözüksede yedikçe yiyesi geliyor insanın,
    Afiyet olsun..

    Patlıcanlar alacalı soyulacak. Domatesin kabukları mutlaka alınmalı.Patlıcanlar yıkanıp,soyulduktan sonra büyük küpler halinde doğranacak,
    Mantarlarda yıkanıp 2 veya 3 parçaya kesilecek
    Domates ve birberler doğranacak, sarmısaklar hafif tuzlanıp dövülecek.

    Yarım paket çubuk makarna
    2 adet orta boy patlıcan
    15 adet mantar
    3 adet sivri biber
    1 adet domates
    yarım paket krema veya yarım su bardağı süt
    4 diş sarmısak
    1 yemek kaşığı salça
    sıvı yağ
    tuz ve karabiber

    Öncelikle makarnayı haşlayın.
    Sırasıyla patlıcanları ve sivri biberleri tavada kızartıyoruz,
    Kızartmış olduğumuz patlıcanların üzerine mantarları atıp karıştırıyoruz, kısık ateşte mantarların pişmesini bekliyoruz.(yüksek ateş mantarların sulanmasına sebep olur)
    Mantarlar istenilen kıvama gelince dövülmüş sarmısağı atıp karıştırıyoruz
    Üzerine kremayı döküp tekrar harmanlıyoruz. Domatesleride katıp pişmesini bekliyoruz.
    Daha sonra bu karışımın üzerine ateşten almadan 5 dk önce az sulandırmış olduğumuz salçayı döküyoruz.
    Karabiber ve tuzu da ekleyip önceden haşladığımız makarnamızın üzerine döküp karıştırıyoruz
    5 dk kadar ısıttıktan sonra servis yapabilirsiniz.