Kızarmış Pilav Çin Mutfağı ( Resimli )

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve mavrulam tarafından 27 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    27 Kasım 2008
    Konu Sahibi : mavrulam
  1. mavrulam

    mavrulam Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    6.771
    Beğenildi:
    807
    Ödül Puanları:
    153
    Kızarmış pilavın hazırlama aşaması biraz uğraştırıcı olsa da son haline gelmesi birkaç dakika sürüyor çünkü Çinliler yiyeceklere büyük saygı gösteriyor ve onları çok fazla pişirmiyor. Yiyecekler hafif diri ve renkleri kaybolmamış halde kalıyor.
    Bu tarifte bulabilirseniz havuç yerine konserve bambu filizi (bamboo shoots) kullanabilirsiniz.
    1 cup=250 ml.'lik su bardağı
    Wok: Çin mutfağında, yemek pişirmek için kullanılan, yukarı doğru ağzı genişleyen bir tava.

    Bir tencereye 1.5 su bardağı kaynar su koyun. Tuz ekleyin. Orta ateşte su fokurdayıncaya kadar kaynatın ve içine pirinci ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin.
    Pişen pirinci hafifçe alt-üst edin ve soğuması için bir kenarda bekletin.
    Tavuk göğsünü tavla zarı büyüklüğünde kesin. Üstüne 1 yemek kaşığı soya sosu ve yarım tatlı kaşığı toz şekeri ekleyin. Karıştırıp, bir süre bekletin.
    Havucu tavla zarı büyüklüğünde küp küp kesin. Bezelye ve havucu, diriliği gitmeyecek şekilde 7-8 dakika haşlayın. Süzdürün.
    Yeşil soğanı iyice yıkayın ve incecik halkalar şeklinde doğrayın.
    Karidesi buzluktan çıkarın. Çözdürmeden kaynayan su dolu bir tencereye atın ve 5 dakika haşlayıp, süzdürün.
    Bir kasenin içine yumurtaları kırın. 1 tatlı kaşığı yeşil soğan ve bir fiske tuz ekleyin. Çatalla iyice çırpın.
    Wok'u iyice kızdırın. 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyun. Yağ kızınca, yumurtalı karışımı boşaltın ve çubukla ya da tahta kaşıkla hızlı hızlı çevirip pişirin ve bir yandan da yumurtaları kaşıkla küçük küçük parçalara bölün. Pişen yumurtaları başka bir kaseye alın.
    Wok'un içine 2 yemek kaşığı yağı ekleyip iyice kızdırın. Arkasından tavuğu ekleyin. 1-2 dakika kadar çevirmeden bekleyin. Daha sonra kaşıkla, hızlı hızlı çevirerek 4-5 dakika kadar tavuğu kavurun.
    Karidesi, bezelyeyi, havucu ve yeşil soğanları da ekleyip, hepsini 1 dakika hızlı ateşte kavurun. 1 yemek kaşığı soya sosunu ekleyin.
    Sebzelerin üzerine haşlanmış pirinci boşaltın. Isınına kadar yüksek ateşte hepsini kavurun.

    1 su bardağı yasemin pirinç (jasmine rice)
    2 adet yeşil soğan
    2 yumurta
    124 gr küçük donmuş karides (yaklaşık 30 küçük parça)
    100 gr tavuk göğsü
    1 adet küçük boy havuç (bulabilirseniz konserve olarak satılan bamboo shoots - bambu filizi - kullanabilirsiniz)
    4 yemek kaşığı donmuş ya da taze bezelye (kesinlikle konserve kullanmayın)
    2 yemek kaşığı soya sosu
    1/2 tatlı kaşığı toz şeker
    3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Son olarak pişmiş yumurtaları ekleyip, dikkatlice karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın.
     
  2. 27 Kasım 2008
    Konu Sahibi : mavrulam
  3. mavrulam

    mavrulam Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    6.771
    Beğenildi:
    807
    Ödül Puanları:
    153
  4. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : mavrulam
  5. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Bu çok güzel görünüyo
     
  6. 29 Temmuz 2013
    Konu Sahibi : mavrulam
  7. Trickster

    Trickster Everybody lies. Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    761
    Beğenildi:
    688
    Ödül Puanları:
    103
    Çok güzel duruyor.
     
  8. 3 Mart 2014
    Konu Sahibi : mavrulam
  9. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler canım paylaşım için.
     
  10. 10 Ocak 2015
    Konu Sahibi : mavrulam
  11. kapciasli

    kapciasli Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    2.005
    Beğenildi:
    284
    Ödül Puanları:
    93
    çok güzelmiş bu tarif, teşekkürler.
     
  12. 24 Şubat 2015
    Konu Sahibi : mavrulam
  13. jullyet

    jullyet Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    1.807
    Beğenildi:
    219
    Ödül Puanları:
    88
    harika görünüyor, teşekkürler.