kızarmış tavuk nasıl yapılıyor??? akşama yapmam lazım

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve dadlummm tarafından 7 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    7 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : dadlummm
  1. dadlummm

    dadlummm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    827
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    merhabalar..ben kızarmış tavuk yapmayı bi türlü tam olarak beceremedim..içi çiğ kalıyor.
    eşim dün tavuk almış ( baget yada but değil mangallık gibi ) yarına soslu kızarmış tavuk isterim dedi kafamçokkarıştı
    akşama yapmam lazım..içi dışı tam pişmiş olsun istiyorum..
    nasıl yapıcam ??
     
  2. 7 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : dadlummm
  3. UfuruktenPrenses

    UfuruktenPrenses twitter@UfuruktenPrnses Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    11.741
    Beğenildi:
    866
    Ödül Puanları:
    203
    Önce hafif haşla..??
    Aluminyum folyoya sar biraz haşla kaynar suda..
     
  4. 7 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : dadlummm
  5. dadlummm

    dadlummm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    827
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    canım yıorumun için çok sağol..önce haşlayıncada kızartırken pek güzel olmuyor sanki..
     
  6. 7 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : dadlummm
  7. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Sanırım elindeki soslu parça tavuk değil mi?Fırın tepsisine mümkün olduğunca açarak yay parçaları.Yani butları mesela her yanı tepsiye yapışacak şekilde yay ve diğer parçalarla üstüste gelmeyecek şekilde doldur tepsiyi.Eğer deri sevmiyorsanız derileri önceden ayırabilirsin,ben öyle yapıyorum.Sonra 200 derece fırına ver.Çok kolay,mis gibi kızarır...Ayrıca fırın poşetine koyarak da pişirebilirsin.Hadi kolay gelsin..yerimseniben
     
  8. 7 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : dadlummm
  9. dlkkcr

    dlkkcr Yorgunummmm Pro Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    1.443
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    fırın poşetine koyarak pişir çok lezzetli oluyor....
     
  10. 7 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : dadlummm
  11. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Pane harcına bulayıp yağda kızartabilirsin yada fırın poşetinde salçalı bir sos hazırlayarak pişirebilirsin cnm
     
  12. 19 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : dadlummm
  13. klik

    klik Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.106
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
  14. 19 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : dadlummm
  15. pashaa

    pashaa Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    315
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    iki kaşık yoğurt bir kaşık salça iki tane sarımsak kimyom karabiber szeytin yağı ve tuzla bir karışım hazırla tavuk parçalaınıda bu karışama ekle ve iki üç saat dinlendir daha sonra fırında pişir nefis oluyo hem kızarıyo hem soslu oluyo :lepi:
     
  16. 27 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : dadlummm
  17. merguana

    merguana Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2009
    Mesajlar:
    4.697
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    ya bende bir türlü beceremiyorum
     
  18. 27 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : dadlummm
  19. baby03

    baby03 4 aşk dolu kalp ♡♡♡♡ Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    5.242
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    teflon tencereye hafif su koyup ....bagetlerini istediğin soslara bulıyıp baharatlarınıda ekleyek çok kısık ateşte ve az suda pişiredebilirsin ama bence fırın torbasında da güzel olur en az 40 dk 180-200 derece pişmesine göre bakarak ayarlama yapabilirsin cnm