Kızartma için faydalı bilgiler

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Desibel tarafından 23 Nisan 2008 başlatılmıştır.

    23 Nisan 2008
    Konu Sahibi : Desibel
  1. Desibel

    Desibel Okeyin dörtlüsü... Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2007
    Mesajlar:
    3.927
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    a.s. * Kızartılacak malzemenin yağı fazla çekmemesi için una ya da galeta ununa bulanmalıdır ve kızardıktan sonra da kağıt havlu üzerine alınmalıdır.
    * Kızartmayı bol yağda yapmak gerekir. Bu suretle besinin havayla teması önlenir.
    * Kızartmaya başlamadan yağın tütmesini beklemeyin. Beklemek yağın yanmasına neden olur.
    * Tereyağında kızartma yapacaksanız ve yağınız sürekli kararıp yanıyorsa içine bir-iki damla sıvı yağ katın.
    * Patates kızarırken fazlasıyla yağ çeker. Bunu önlemek için patatesleri kızgın tavaya atmadan önce süt dolu bir kabın içine koyun. Hem yağ çekmez hem de lezzetli olur.
    * Herhangi bir şeyi kızarttıktan sonra, yağı ikinci bir defa daha kullanmak istiyorsanız bu yağı ince bir süzgeç veya ince bir tülbentten süzün. süprizzzzz
     
  2. 23 Nisan 2008
    Konu Sahibi : Desibel
  3. ee_kardelen_ee

    ee_kardelen_ee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2008
    Mesajlar:
    20
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    paylaşım için teşekkürler....
     
  4. 23 Nisan 2008
    Konu Sahibi : Desibel
  5. gulan06

    gulan06 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.232
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    teşekkürler paylaşımın için canım patetesi deniyeceğim........
     
  6. 2 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : Desibel
  7. filizcan

    filizcan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2006
    Mesajlar:
    155
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    patatesi sütten cıkardıktan sonra una bulayın bir süzgecte silkeleyin bir de böyle kızartın
     
  8. 8 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : Desibel
  9. Gxoxzek

    Gxoxzek içindeki öküze ohaa de Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.507
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Süt Ve Un Ilginç Geldii Peki Bunlari Sadecee Patatestemii Yapiyoruzz Patlicann Kabakk Gibii Sebzelerdede Uygulayabilirmiyizz
     
  10. 6 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Desibel
  11. kar

    kar içim buz tutmuş.. Pro Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.353
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    hepsını bılıyom abla gercekdende faydalı bılgıler teşekkur ederım ama artık tefalın kızartma makınası cıkdı yag derdıde bıttı :)
     
  12. 6 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Desibel
  13. sefamolsun

    sefamolsun radyoda yine sezen çalıyo Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.435
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    Teşekkürler canım

    Hazır kızartma konusu açılmışken sorayım kızlar, kızartma kağıdı kullandınızmı hiç...markette gördüm aldım işe yarar inşallah tavada patates filanda kızartıyomuş..görcez bakalım..
     
  14. 10 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Desibel
  15. Deryacik

    Deryacik ...KUAFÖR OLDUM BEN... Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    7.811
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    teşekkürlerrrrrrrrr
     
  16. 1 Şubat 2010
    Konu Sahibi : Desibel
  17. minikbeyazbulut

    minikbeyazbulut Bir varmış, bir yokmuş.. Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2008
    Mesajlar:
    352
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ben de merak ediyorum arkadaşlar.
    Kızartma kağıdı kullanan var mı aranızda? fisfisfis
     
  18. 15 Mart 2010
    Konu Sahibi : Desibel
  19. prensesi

    prensesi tocasının pamuk prensesii Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2009
    Mesajlar:
    1.322
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    süte koyup kızartan var mı arkadaşlar merak ettim zemuszemus