Kızartma İçin Mısır Yağı mı Ayçiçek Yağı mı?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve forga tarafından 8 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    8 Haziran 2009
    Konu Sahibi : forga
  1. forga

    forga Guest

    Kızartma İçin Mısır Yağı mı Ayçiçek Yağı mı kullanıyorsunuz, hangisiyle daha lezzetli oluyor, paylaşır mısınız?a.s.
     
  2. 8 Haziran 2009
    Konu Sahibi : forga
  3. esyn

    esyn Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    23 Mart 2007
    Mesajlar:
    2.868
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    Ayçiçek yağı kullanıyorum , fındık yağı yanmadığı için arada bir onu da kullanıyorum...
     
  4. 8 Haziran 2009
    Konu Sahibi : forga
  5. balxixmnur

    balxixmnur Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.808
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    herşeyde mısızözü yağı kullanıyorum. ayçiçek yağı su gibi hemen bitiyor. fritözde de mısır yağını daha uzun bir süre kullanabiliyorum.
     
  6. 8 Haziran 2009
    Konu Sahibi : forga
  7. bersu

    bersu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.177
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Biz zeyinyağlı yemeklerin dışında yaptığımız tüm yemekelre mısırözü yağı kullanıyoruz.Tadına alıştık çok hoş geliyor.O yüzden ayrıca ayçiçek yağı almıyoruz evde hazırda mısırözü yağı varken...
     
  8. 8 Haziran 2009
    Konu Sahibi : forga
  9. Sumak

    Sumak benim kürkçü dükkanım,kk :) Pro Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    11.966
    Beğenildi:
    296
    Ödül Puanları:
    203
    mısırözü..
     
  10. 9 Haziran 2009
    Konu Sahibi : forga
  11. MerveKondu

    MerveKondu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Mart 2008
    Mesajlar:
    394
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    yüksek ısıya en çok dayanan yağ çiçek yağmış mısır özü ve zeytin yağı ise kızartmada önerilmiyor,bu yüzden uzmanlar kızartmada çiçek yağını öneriyorlar,,balık kızartacaksanız ben zeytinyağını tek geçerim,çünkü balık kızardığında daha lezzetli oluyor........
     
  12. 10 Haziran 2009
    Konu Sahibi : forga
  13. Mihriban

    Mihriban Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.732
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    kızartma için ayçiçek yağını kullanıyorum.şimdiye kadar bir sorun yaşamadım
     
  14. 10 Haziran 2009
    Konu Sahibi : forga
  15. snnr

    snnr Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    44
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    pilav ve makarna da tereyağ diğer herşeyde zeytinyağı kullanıyorum bena.s
     
  16. 10 Haziran 2009
    Konu Sahibi : forga
  17. mltm87

    mltm87 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    ben soya yağında kızartıyorum cokacimcoook
     
  18. 10 Haziran 2009
    Konu Sahibi : forga
  19. forga

    forga Guest

    hepinize teşekkür ederim kızlar, paylaştığınız içinopuyorumnanaktan
    geçende marketten bedava verdilerde mısır yağı, normalde yemeklerde bana dokunuyor kızartmada nasıl olur acep diye açtıydım konuyu, konu açana kadar dene demi, çok tembelim[​IMG]
    sizden onay geldiğine göre denicema.s.