Kızartmadan fırında patlıcan musakka tarifi lütfen!

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve xsxehrazat35 tarafından 18 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    18 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : xsxehrazat35
  1. xsxehrazat35

    xsxehrazat35 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Kızlar biliyorsunuz kızartma zararlı,eşimle rejimdeyiz,bana patlıcanları kızartmadan yapılan patlıcan musakka tarifi verirmisiniz?
    cokacimcoook
     
  2. 19 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : xsxehrazat35
  3. xsxehrazat35

    xsxehrazat35 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Yani mesela kızartmadan direk fırına atıp pişirilse güzel olur mu?
     
  4. 21 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : xsxehrazat35
  5. ozde-01

    ozde-01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Patlıcanları dilimleyin tuzlu suda beklettikten sonra süzün biraz tuz ve sıvıyağ ilave edip iyice harmanlayın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip fırınlayın.Ayrı biryerde soğanı biraz kavurun buna biraz kıyma ilave edin kıyma suyunu çekince salça, istediğiniz baharatlar (karabiber, pulbiber v.b.), tuz ve kıyılmış maydanoz ilave edin. Pşen patlıcanları bir fırın kabına alın üzerine kıymalı harcı ilave edin domates ve biber dilimleri ile süsleyin bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edin ve 10 dakika kadar fırınlayın afiyet olsun.

    Biz kızartma çok kalorili ve zararlı olduğu için kızartma ile yapılan bütün yemekleri artık bu yöntemle pişiriyoruz.Hem daha sağlıklı hemde lezzetli
     
    Son düzenleme: 21 Mayıs 2009
  6. 21 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : xsxehrazat35
  7. Nadas

    Nadas Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.933
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    evet çok güzel olur kızartmak yerine patlıcanları fırına at
    çıktıklarında içlerini doldur tekrar at..çok hafif oluyor..
     
  8. 3 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : xsxehrazat35
  9. minaz

    minaz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Nisan 2011
    Mesajlar:
    68
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    şimdi musakka yapıyorum keşke patlıcanları kızartmadan bunu okusaydım :)