Kızılcık Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    *2 su bardağı suyu Kızılcıkları yıkayıp üzerine ilave edin. Orta ateşte 10 dakika kaynatarak pişirin ve ocaktan alın. Soğutup kevgirden geçirin. Elde ettiğiniz kızılcık püresini bir tencereye alın.
    *Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine reçelyapı dökün ve iyice karıştırın.
    *Bu karışımı kızılcık püresinin üzerine dökün ve kuvvetli ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencere kaynama başlıyınca 2 dakika süreyle daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ilave edin. Karıştırmaya devam ederek kaynama başladığında ateşi kısın ve 4-5 dakika daha kaynatın.
    *Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Metal kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin.
     
  2. 26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. nerissa

    nerissa Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Eylül 2008
    Mesajlar:
    117
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    kaynanam sagolsun yapmış bana getirdi.afiyetle yiyoruz eşimle bizde.....