Kızım için evde yaptığım ek besin tarifleri..(8 aylık dönemi)

Konusu 'Bebeklerimiz için Ek Besin Öneri ve Tarifleriniz' forumundadır ve UzmaN tarafından 5 Mart 2009 başlatılmıştır.

    5 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  1. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    TAVUK SUYU ÇORBASI

    Bir parça tavuk göğsü
    Bir tatlı kaşığı sıvıyağ(zeytinyağ olması tercih edilir)
    Bir çorba kaşığından az un
    Bir domates püresi yada çok az domates salçası
    Bir fiske tuz

    Tavuk göğsünü ağzı kapalı şekilde haşlayalım..
    Küçük bir tencerede sıvı yağ ve unu şöyle bir kavuralım un kokusunu alalım..Salçayı(yada domates püresi) ilave edip,haşladığımız tavuğun suyundan ekleme yapalım..Çorbamız kaynayıp yavaş yavaş koyulaşmaya başlayacaktır..Bir tutam tuz ve tavuk göğüs etinden de bir parça alıp elde didikleyip,tencereye ilave edip,beş dakika pişmeye bırakalım..
    Ilıtıp bebeğinize yedirebilirsiniz..

    Not: Ben tüm işlem bittiktedn sonra blendrdan geçiriyorum..Ecrin böyle seviyor..Çok ezilmemesine gayret gösteriyorum ki katı yiyecekleri yerken zorlanmasın diye..
    Lütfen teflon tencere değil çelik tencere kullanınız..Bebeğiniz için alacağınız küçük bir ebatta ki çelik tencerede tüm besinlerini hazırlayabilirsiniz..
     
    Son düzenleme: 5 Mart 2009
  2. 5 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  3. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    BALLI YADA PEKMEZLı MEYVE KARIŞIMI


    Bir orta boy elma
    Bir orta boy havuç
    Pekmez(dut / üzüm)


    Çok çok iyi yıkanmış elma ve havucun kabuklarını soyunuz..(Biliyorum kabukları vitamin deposu ama o şekilde püre olarak yedirdiğim için,bu tarfi de soyduğumu belirtmek istiyorum)

    Yine teflon olmayan çelik tencere de elma ve havucumuzu pişiriyoruz..Yumşayıp ve ılıdıktan sonra ya tel süzgeç ya da blendr vasıtası ile pişen havuç ve elma parçalarını eziyoruz..

    Bu işlemden sonra tatlandırmak için bal yada pekmez ilave edip ek besinimizi ara öğün olarak hazırlamış oluyoruz..


     
    Son düzenleme: 14 Mart 2009
  4. 5 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  5. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    TARHANA ÇORBASI

    İki çorba kaşığı ev yapımı tarhana
    Bir tatlı kaşığı sıvıyağ(yada çok az tereyağ)
    Bir tatlı kaşığı domates salçası
    Bir tutam tuz


    Tencereye aldığımız yağa,salçayı ekleyip şöyle bir çevirelim..İki su bardağı suyu (tavuk suyu yada et suyu) ilave edip,hemen ardından tarhanayı ekleyelim..

    Sürekli karıştırarak toplanmamasını sağlayalım..Kaynamaya başlayınca bir tutam tuzu da ilave edip ateşten alalım..
    Ilıyan tarhana çorbanızı yoğurt eşliğinde bebeğimize yedirebilirsiniz..

    Not: Çorbayı yapacağımız su(tavuk yada et suyu) sıcak olmamalıdır..yerimseniben
     
  6. 5 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  7. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

    Normal ev için hazırlayacağınız haşlanmış mercimekten yarım su bardağı ayırın..
    Çok az tereyağ
    Az tuz
    Bir parça kıyma
    Nane

    Tereyağı alın tencereye,içine kıymayı ilave ediniz..Kıyma renk değiştirince,püreleştirilmiş haşlanmış mercimeği ekleyiniz..Bir buçuk su bardağı suyu da ilave edip,tuzunu atınız..

    Kaynamaya başladıktan sonra,beş dakika kadar pişmeye bırakınız..Ateşten almadan önce bir tutam naneyi ekleyiniz..

    Ilıdıktan sonra bebeğinize yedirebilirisiniz..yerimseniben
     
  8. 5 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  9. UzmaN

    UzmaN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    5.097
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    YOĞURT ÇORBASI


    3 Yemek kaşığı yoğurt(süzme yoğurt ise iki kaşık)
    1 Yemek kaşığı un
    1 Yumurta sarısı
    Bir çay bardağı tel yada arpa şehriye
    Tuz ve nane(isteğe bağlı)

    Tencereye yoğurtu alınız,unu,yumurta sarısını ve tuzu ilave edip iyice karıştırınız..
    Bir yandan karıştırıp bir yandan soğuk su ilave ediniz..(su 4 su bardağı yaklaşık,göz kararı ayarlayabilirsiniz)

    Ocağa alıp,içine şehriyeyi ilave ediniz.. Sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyiniz..Şehriye çabuk pişer ve çorba koyulaşır..Çok az naneyi de ekleyip,çorbayı ocaktan alınız..
    Çocuğunuz için çorba hazırdır..

    Not: Yoğurt çorbası pişirilip ocaktan alınınca ağzı kapakla kapatılmaz,kapatılırsa çorba kesilir..yerimseniben

     
  10. 6 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  11. febi

    febi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.763
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    tarifler harika çok teşekkür ederiz.. bebişine de afiyet olsun.. cokacimcoook

    dip not olarak bal , salça, tuz ve baharat kullanımına dikkat.. bebeklere yasak diye biliyorum..
     
  12. 10 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  13. elif445

    elif445 anne Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.658
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    canım tarifler çoook güzelll.
     
  14. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  15. strangellucky

    strangellucky Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2007
    Mesajlar:
    409
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    1 yaşından küçük çocuklara bal verilmesi kesinlikle yasak arkadaşlar dikkatli olalım bebişler sindiremiyor..
     
  16. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  17. system

    system Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    167
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bende katılıyorum arkadasa bal olmaz cocuğun bünyesı kaldımaz alerjı olma rıskıde var
     
  18. 14 Mart 2009
    Konu Sahibi : UzmaN
  19. JASPE

    JASPE İki kız annesi :) Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.601
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    153
    evet, 1 yaşından önce bal kesin olarak verilmemeli.. Lütfen dikkat...